Az orosz hatóság felszólította Herszon lakosait, hogy haladéktalanul hagyják el a várost

Külpol

Napközben Ukrajna-szerte légiriadó volt, a fővárosban az embereket arra kérték, maradjanak az óvóhelyeken.  Gondok vannak az ország energia- és vízellátásával is.

A herszoni orosz hatóság szombaton felszólította a dél-ukrajnai város polgári lakosságát, hogy haladéktalanul hagyja el a várost.

A Moszkva által kinevezett megyei közigazgatási hivatal Telegram csatornáján "a fronton kialakult helyzettel" és "a tömeges tüzérségi támadások megnövekedett veszélyével" indokolta a felszólítást. A közleményben kiemelték, hogy az oroszok által Herszonba telepített adminisztráció minden osztályának és minisztériumának is el kell hagynia a várost – írja a Reuters. A várost elhagyókat figyelmeztették, hogy ne felejtsék el magukkal vinni az irataikat, pénzüket, értéktárgyaikat és ruhákat, és minél hamrabb szálljanak folyami hajókra a Dnyeperen.

A lakosok kimenekítése a város melletti Dnyeper folyó bal partjára szerda óta tart.

Mindeközben az újabb orosz támadások miatt szombaton Ukrajna-szerte megszólaltak a szirénák. A hatóságok detonációkról számoltak be az északnyugat-ukrajnai Rivnéből, a kijevi agglomerációból és Odesszából. Vitalij Klicsko kijevi polgármester megerősítette a főváros elleni támadások hírét. Telegram csatornáján azt tanácsolta a lakosoknak, hogy maradjanak az óvóhelyeken.

Az ukrán hatóságok emellett arról számoltak be, hogy gondok vannak az ország energia- és vízellátásával. Az orosz erők "újabb rakétatámadást hajtottak végre a nyugat-ukrajnai megyékben lévő fontos energetikai hálózatok létesítményei ellen" – közölte a közösségi portálokon az Ukrenerho állami áramszolgáltató, hozzátéve, hogy "a károk mértéke hasonló, illetve talán még nagyobb, mint az október 10-12-i támadásoké".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk