Várhelyi Olivér: A világ élén járó magyar egészségügyet ismerték el új biztosi pozícióval

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 17.

Fekete Lyuk

A politikus súlytalan pozíciót kapott eddigi munkájához képest Ursule von der Leyentől, de ez igazán nem szegte kedvét.

A korábbinál gyengébb biztosi portfóliót, az egészség és állatjólétért területet szánja Várhelyi Olivérnek Ursula von der Leyen, de a fideszes politikus nemcsak meglátta ebben a jót, hanem egészen furcsa következtetésre jutott: arra, hogy tulajdonképpen a kiváló magyar egészségügyet ismerték el.

Az X-en közzétett posztjában ezt „nagy megtiszteltetésnek” nevezte, majd hozzátette, 

„a jelölés elismerése annak a több, mint száz éve a világ élén járó magyar egészségügynek és tudásnak, amit olyan nagy nevek fémjeleznek, mint Semmelweis, Szentgyörgyi vagy Karikó.” 

Várhelyi állítása szerint óriási feladatnak érzi, hogy hitelesen képviselje ezt, aztán kemény munkát ígért. Azt nem részletezte, miről van szó, hiszen az unión belül az egészségügy mindenhol nemzeti hatáskör, úgyhogy túl nagy súlya nem lesz, főleg ahhoz képest, hogy eddig ő felelt a bővítés- és szomszédságpolitikáért.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk