Árvíz: hajléktalanokat helyez biztonságba a Máltai Szeretetszolgálat

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 17.

Belpol

A hajléktalan emberekkel együtt élő kutyákról is gondoskodnak. 

Dunabogdányban, Tahitótfaluban és Mohács térségében az árvíz elleni védekezést segíti, Budapesten pedig a Hajógyári-szigeten meghúzódó, és a Római-parton egy romos épületben élő hajléktalan embereket helyezi biztonságba a terület közelgő lezárása előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – írja közleményében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ). 

Mint fogalmaz a szervezet, a Duna menti településeken érintett védelmi bizottságokkal folytatott egyeztetést követően háttérfeladatokat végeznek a Dunakanyarban és a Mohácsi járásban, miután az árvízi védekezéssel kapcsolatos munkálatokat a hivatásos állomány ellátják.

Dunabogdány és Tahitótfalu térségébe egy század katona érkezett, kedden a település veszélyeztetett házainál kezdtek védvonalat építeni. A munkálatokban részt vevő 150-200 személyről a helyszíneket végigjáró teajáratával gondoskodik az MMSZ. A védelmi bizottsággal folytatott egyeztetés után Mohács, Dunaszekcső és Bár térségében is hasonló háttérfeladatokat lát el a karitatív szervezet, itt az MMSZ a Katolikus Karitásszal és más karitatív szervezetekkel együttműködve végzi a munkát, nappali és éjszakai műszakokban mindaddig, amíg a gátakon személyes jelenlétre szükség van.

Budapesten a Hajógyári-szigeten élő hajléktalan embereket vették számba kedd reggel az MMSZ utcai gondozószolgálatának munkatársai, hogy a terület közelgő lezárásakor senki ne maradjon a helyszínen. Az első hajléktalan embereket napközben vitték át az egyik budai ellátóközpontjukba.

A szociális munkások még a keddi napon állatvédő civil szervezetek segítőivel közösen a szigeten kutyájukkal tartózkodó hajléktalan embereket is elhelyezik, akik meggyőződhetnek arról, hogy a következő napokat a kutyák is biztonságos körülmények között tölthetik majd.

A Hajógyári-szigetet várhatóan szerdán önti el az árvíz. Az utcai szociális munkások a Római-parton egy romos épületben meghúzódó hajléktalan embereket is felkeresték, hogy az árvíz érkezése előtt biztonságba helyezzék őket, számolt be az MMSZ. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk