Várhelyi Olivér egészségügyért felelős biztos lehet

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 17.

Külpol

Az állatjólétért is ő felelhet. Ezzel egy jóval kevésbé fontos feladat várhat rá, mint az előző ciklusban. 

Várhelyi Olivér a következő bizottság egészségügyért és állatjólétért felelős biztosa lesz – írja a 24.hu. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kedden újságírók előtt jelentette be Strasbourgban, hogy pontosan milyen szerepet szán az országok által jelölt biztosoknak. 

A lap megjegyzi, Várhelyinek előző bizottságban a viszonylag fontos bővítési és keleti partnerségi portfoliót kapta, a mostani szerepe sokkal kevésbé fontos, ezt a portfoliót egyik ország sem akarta. Leginkább azért, mert az egészségügy nem uniós kompetencia, a tagországokhoz tartozik.

A biztosok kinevezése nem vált véglegessé, hamarosan az európai parlamenti munkacsoportok is meghallgatják őket, majd szavaznak róluk, és végül az egész Európai Parlament szavaz majd. Így az sem biztos, hogy Várhelyi Olivér lesz a következő magyar biztos, az viszont nagyon valószínű, hogy a portfoliók nem cserélődnek, tehát bárki is lesz majd, ugyanezt a feladatkört kapja.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk