Schmidt Mária cége wellnesshotelekben képez pedagógusokat

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 17.

Belpol

Másfél milliárd forintot kap érte a NER körül gyakran feltűnő cég.

Minimum háromcsillagos hotelekben, teljes ellátás mellett tart harmincórás továbbképzést pedagógusoknak a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. Az egész lebonyolítását pedig ismét az alapítvány egyik nagy kedvenc cége, a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. bonyolíthatja le a korábbi évekhez képest is kimagasló összegért, 1,5 milliárd forintértírja az Átlátszó.

Szakmai továbbképzési szolgáltatásokra írt ki tendert még júniusban az alapítvány, az érdeklődő cégeknek szigorú kritériumoknak kellett megfelelniük. Egyetlen vetélytárs volt, de a Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft-t legyőzve a 1,5 milliárd forintos megbízást végül a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. nyerte meg. Ez az a cég, amelyiknek vezetőjével közösen Schmidt Mária többször is publikált már oktatási segédanyagokat. A projekt bizonyára jót fog tenni a cégnek, hiszen a kft. 21 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet.

A elnyert összegből legalább 30 órás továbbképzéseket kell előkészíteniük, megszervezniük és lebonyolítaniuk minimum ezer fő részére 2026. január 31-ig. Nekik kell biztosítaniuk a képzés helyszínét, szállást, valamint a technikai és oktatási kellékeket és kiegészítő szolgáltatásokat is. Honlapjukon jelenleg öt pedagógus-továbbképzés van meghirdetve, lehet jelentkezni például a Trianonról és az 56-os forradalomról szóló konferenciákra is.

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója és kuratóriumi tagja Schmidt Mária. Ez az alapítvány adta Deák Dániel megafonos propagandista, illetve L. Simon László könyvét is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk