Az idei lehetett az utolsó Balaton Sound

  • narancs.hu
  • 2024. július 11.

Kultúra

Lejár a szervezők szerződése Zamárdival, a továbbiakról az új képviselő-testületnek kell majd döntenie.

Az idén 16-odjára megrendezett négynapos Balaton Sound lehetett az utolsó ilyen fesztivál Zamárdiban – írja a Somogy megyei online lap, a Sonline.hu

A lap azt írja, hogy a fesztivál utolsó napján már a fesztiválon is elterjedt ez a pletyka, a büfések kész tényként közölték a látogatók egy részének, hogy a 2024-es az utolsó Balaton Sound. 

Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke azt közölte, hogy bár a fesztivál jövőjével kapcsolatos pletyka hozzájuk is eljutott, ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma, azonban a legutóbbi zamárdi képviselő-testületi ülésen, amelyen részt vett a szervezők képviselője is, egyértelműen elhangzott, hogy az idei volt az utolsó Balaton Sound.

Csákovics Gyula, Zamárdi független polgármestere – aki az idei polgármester-választást is megnyerte – a lapnak elmondta, hogy az idén lejárt a szerződésük a szervezőkkel. "2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt" – mondta, hozzátéve, hogy minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia.

Megjegyezte, az önkormányzattal kötött szerződést úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján. A Sziget Zrt. pedig azt kérte az önkormányzattól, hogy később rendezhessék meg a fesztivált, amiért a rögzített 150 millió forint felett további 20 millió forintot fizettek a városnak. Ebből az összegből készült egy érintett utca újraaszfaltozása.

A Balaton Sound jövőjének kérdése internetes fórumokon is felreppent, ahol egyesek azt is tudni vélik, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba. Ezt Csákovics Gyula nem erősítette meg, azt mondta: ilyen megkeresést nem kapott az önkormányzat. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk