Közel húsz év után visel majd újból Pradát az ördög

  • narancs.hu
  • 2024. július 11.

Mikrofilm

A divatmagazinok már közel sem a régiek, Meryl Streep csillaga azonban ugyanolyan fényeesen ragyog – kérdés, ő visszatér-e a folytatásra.

Az Az ördög Pradát visel pontosan olyan, 2000-es évekbeli mozi, mint amilyen a Bajos csajok, vagy épp a Doktor Szöszi volt: hangos közönségsiker remek castinggal és jól idézhető aranyköpésekkel, amire ráadásul még a kritikusok sem húzták a szájukat. A Bajos csajok remake-jét idén mutatták be, a sokadik Doktor Szöszi szintén gőzerővel készül, és immár hivatalos, hogy Az ördög Pradát visel is folytatást kap.

A 2006-os film világszinten 326 millió dollárt hozott; a nagyközönség ebben ismerte meg Emily Bluntot, aki azóta is Hollywood egyik elsőszámú főhősnőjévé vált. A jelmeztervező mellett pedig Meryl Streepnek is Oscar-jelölést hozott, szám szerint a tizennegyediket. Mindentől árulkodóbb azonban, hogy a vígjátékot azóta is állandó rotációban játsszák a tévék, többek között itthon is. A történet egy divatmagazin mindennapjaiba engedett betekintést, ahol teljes kollekciók és karrierek múlnak a Streep alakította főszerkesztő, Miranda Priestly szemöldökfelhúzásain – az ő kegyeiért küzd új asszisztense, Andy (Anne Hathaway) és a régi, Emily (Emily Blunt).

A folytatásra a hírek szerint igyekeznek megnyerni az eredeti forgatókönyvét jegyző Aline Brosh McKennát, aki azóta olyan filmeket jegyzett, mint a 27 idegen igen, az Ébredj velünk, Az igazi kaland vagy a Nálad vagy nálam?; legnagyobb projektje azonban a négy évadon keresztül futó romantikus musicalsorozata, a Crazy Ex-Girlfriend volt, melynek ő volt a showrunnere. Azt egyelőre nem tudni, színészek közül ki tér majd vissza, de a történet Andy helyett ezúttal magára Miranda Priestlyre fókuszál, aki a nyomtatott divatlapok alkonyának idején igyekszik fenntartani karrierjét, és kénytelen szembenézni egykori asszistensével, Emilyvel, aki imár egy nagyhatalmú luxuscég fejeseként dolgozik.

A Variety megjegyzi, hogy nemcsak a nézők tartották meg jó emlékezetükben a filmet, de a színészek is: legutóbb a Színészek Céhének idei díjátadóján álltak együtt a színpadra, Blunt és Hathaway pedig az Actors on Actors beszélgetésén nosztalgiáztak a forgatásról. Ebből többek között kiderült, hogy bár karaktereik ellenfelek voltak, ők remekül kijöttek, Streep viszont method actorhoz illő módon végig karakterben maradt, így nem közösködött velük a színfalak mögött. A filmből, valamint az annak alapját szolgáltató 2003-as, azonos nevű regényből nemrég készült színpadi musicalváltozat, ennek zenéjét maga Elton John szerezte, ősbemutatóját pedig két évvel ezelőtt tartották Chicagóban.

Azt egyelőre szintén nem tudni, a folytatást mozira vagy streamingre érkezik-e majd – ha tippelnünk kellene, egy Disney+-os, 8-10 részes minisorozatra tennénk tétjeinket.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk