A momentumosok szivárványos zászlót tűztek az ásotthalomi önkormányzat épületére

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 24.

Lokál

"A szivárványos zászló el kell hogy férjen a magyar, az EU-s és a székely zászló mellett is." – üzenik.

A Momentum és a TizenX aktivistái a hétvégén egy kézzel készített szivárványos zászlót helyeztek ki az Önkormányzatra.

Akciójukat azután szervezték, hogy egy héttel ezelőtt Novák Előd a Mi Hazánk alelnöke felmászott egy tűzoltólétrán a Fővárosi Önkormányzat homlokzatára, és leszedte a pénteken kitűzött szivárványos zászlót. Novák tettét azzal magyarázta, hogy szerinte "homoszexuális provokáció történt", és ennek a "családellenes jelképnek" nincs helye az utcán, annál is kevésbé a fővárosi önkormányzat homlokzatán.

A település polgármestere Toroczkai László augusztus 20-án megtapsoltatta párttársa korábbi akcióját, és közölte Ásotthalmon nem volt szükség erre, hiszen „a mi környékünkön sehol nem kerülnek ki ilyen zászlók”.

A Momentum aktivistái erre reagálva tűzték ki a Pride zászlót Ásotthalmon, közleményükben pedig leszögezték: „A Momentum tagjai egy olyan helynek szeretnék látni Magyarországot és városait, ahol nem gyűlölet kovácsol közösségeket, hanem a másik ember segítése és elfogadása - ezért a szivárványos zászló el kell hogy férjen a magyar, az EU-s és a székely zászló mellett is. Mi nem elvisszük, hanem inkább kitesszük ezeket a jelképeket.”

false

 

Fotó: Momentum

Neked ajánljuk