Novák Előd létrára mászva eltávolította a szivárványos zászlót a fővárosi városházáról, majd elszaladt vele a rendőrök elől

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 17.

Fekete Lyuk

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa szerint provokáció történt.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke vasárnap este felmászott egy tűzoltólétrán a Fővárosi Önkormányzat homlokzatára, és leszedte a pénteken kitűzött szivárványos zászlót – közölte a párt az MTI-vel.

Vagy az van, hogy a politikus némi magaslati levegőre vágyott, épp volt nála egy létra, épp a Városháza épületénél járt a létrával, és megtetszett neki a zászló. Vagy az van, hogy napok óta furdalta a lelkét a tény, hogy e zászló kitűzése miatt – mint ahogy hasonló eszmefuttatásoknak már jópárszor hangot adott – veszélyben vannak a magyar családok, ezért neki kötelessége megvédeni azokat. Hát így sikerült.

A kiérkező rendőröknek Novák azzal magyarázta akcióját, „hogy homoszexuális provokáció történt”. Majd egyszer csak felkapta a zászlót, és elszaladt vele a járőrök elől, hogy távolabb egy kukába dobja azt.

A párt közleményéből később kiderül, hogy a rendőrök nem futottak Novák után, amikor kivonta magát az intézkedés alól. Ami igencsak érdekes... Csak akkor állították elő, amikor visszament a létrájáért.

De azzal is eldicsekedtek, hogy ezt megelőzően a fővárosi közterület-felügyelet munkatársai először még visszaszerezték a lobogót egy közeli szemetesből, ám Novák Előd kicselezte őket.

Azt is írták, hogy szerintük ennek a "családellenes jelképnek" nincs helye az utcán, annál is kevésbé a fővárosi önkormányzat homlokzatán.

A hétvégén a józsefvárosi városházára kitűzött szivárványos zászlót szaggatták le futtballszurkolók, akik azt megtaposták és meggyújtották. Nem sokkal később a rendőrség elfogta az egyik feltételezett elkövetőt, garázdaság bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást.

Neked ajánljuk