Jégeső, felhőszakadás és széllökések miatt adtak ki riasztást

  • narancs.hu
  • 2024. május 20.

Lokál

Kedden is hasonló lesz a helyzet. 

Hétfő estig többfelé fordulhatnak elő zivatarok az országban, nagyobb valószínűséggel a középső, illetve az Északi, északkeleti országrészben – közölte a HungaroMet.

Helyenként intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső (2 cm körüli vagy alatti átmérővel), viharos széllökés (60-80 km/h), illetve felhőszakadás kíséretében. Estétől, késő estétől kevesebb helyen várható zivatartevékenység.

Kedden a déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon előfordulhat zivatar. A késő délutáni órákban délnyugat felől egy vonalba rendeződött zivatarrendszer érheti el a délnyugati országrészt, és halad tovább az ország belső területei felé északkeleti irányba. A késő esti órákban várhatóan a keleti, északkeleti országrészt is eléri. A zivatarrendszert általában 60-80 km/h széllökés, felhőszakadás (15-30 mm), apróbb szemű jég ( 90 km/h széllökés, > 30 mm lokális csapadék).

Az éjszaka folyamán délnyugat felől a rendszer mögött fokozatosan stabilizálódik a légkör.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk