Kilenc koronavírusos lakó került kórházba egy budapesti hajléktalanszállóról

  • 2020. április 20.

Lokál

Az önkormányzati szűrésekkel együtt összesen 23 fertőzöttről tudnak a XIII. kerületi szállóban.

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete által működtetett Madridi utcai hajléktalanszállóról kilenc lakót szállítottak kórházba a hétvégén pozitív koronavírus-teszttel – írja a hvg.hu.

A hírt azóta Vöröskereszt kommunikáció osztálya is megerősítette a lapnak, sőt válaszukból kiderült, hogy a helyzet annál is komolyabb, mint amilyennek elsőre tűnt: eszerint a Fővárosi Önkormányzat támogatásával múlt héten tartott szűrővizsgálaton összesen 23 lakó gyorstesztje mutatott fertőzöttséget. Az önkormányzati szűrűvizsgálaton előzőleg kiszűrt 14 hajléktalant az épület egy külön részében különítették el.

A lakókkal egyidejűleg az intézmény mind a húsz dolgozóját is letesztelték, közülük azonban egynél sem mutatott ki az előszűrés fertőzöttséget.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap ennek ellenére az egész intézményt két hétre karanténba zárta, ami az izolált lakókkal együtt összesen 124 embert érint. A bennmaradók ellátását a május 3-ig tartó karantén idejére öt vöröskeresztes munkatárs önként vállalta, akik a teljes időszakra beköltöznek a hajléktalanszállóra.

(Leadképünk illusztráció.)

Figyelmébe ajánljuk