Koronavírius: nem zárnak be a Cinema City mozijai, max. 99 néző mehet be

  • narancs.hu
  • 2020.03.12 12:17

Lokál

Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet.

Mint megírtuk, számos kulturális rendezvényt elhalasztanak, miután a kormány szerdai ülésén veszélyhelyzetet rendelt el és megtiltotta a száz főnél nagyobb látogatottságú beltéri és az 500 főnél nagyobb látogatottságú kültéri rendezvényeket.

A Cinema City mozijai azonban nem zárnak be - közölte a cég a Facebook-oldalán:

false

"A Cinema City-nek mozis közönség és munkatársai egészsége és biztonsága elsődleges, a mozihálózat minden esetben követi és betartja az érvényes jogi szabályozást. A magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összehangban (41/2020. (III.11.) Kormányrendelet 4.§ d) pont) a mozi létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tart.

Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy a fenti létszámkorlátozással.

A Cinema City már előzőleg bevezetett a vírus terjedését visszaszorító intézkedéseket:
- mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeinek, közösségi tereinek, a nézők és munkatársak által használt helyszínek rendszeres fertőtlenítése,
- minden dolgozó tájékoztatása az alapos kézmosás szabályairól,
- a gyakran használt felületek folyamatos tisztítása.

Folyamatosan figyeljük a helyzetet és megtesszük a hatóságok által továbbiakban előírt lépéseket. Mindenkit kérünk a személyes higiénia, így a rendszeres és alapos kézmosás betartására, ehhez minden eszköz a mozik mosdójában is rendelkezésre áll!" - áll a Cinema City Magyarország közleményében.

Neked ajánljuk