A meztelen jelenetek miatt beperlik a Zeffirelli-féle Rómeó és Júlia főszereplői a filmstúdiót

  • narancs.hu
  • 2023. január 4.

Mikrofilm

Félmilliárd dollárt követelnek.

Szexuális visszaélés és érzelmi károkozás miatt indított pert a Paramount filmstúdió ellen Franco Zeffirelli 1968-ban bemutatott Rómeó és Júlia című filmjének két főszereplője, Olivia Hussey és Leonard Whiting – írjaVariety.

A per kiváltó oka a film egyik jelenete, amelyben a két akkor még kiskorú színész meztelenül látható. Zeffirelli állítólag azt mondta 15 éves Hussey-nak és a 16 éves Whitingnak, hogy testszínű fehérneműt fognak majd viselni a hálószobai jelenetben, később azonban mégis arra utasította őket, hogy vetkőzzenek le.

A színészek szerint a rendező félrevezette őket, amikor azt ígérte, hogy a meztelen jelenetek nem kerülnek majd be a filmbe.

"Naiv gyerekek voltak a hatvanas években, akiknek fogalmuk sem volt, mi vár rájuk. Egyik pillanatról a másikra akkora hírnévre tettek szert, amekkorára sosem számítottak, ráadásul egy olyan visszaélés áldozatai lettek, amit nem tudtak kezelni" – nyilatkozta egy interjúban a két színész ügyvédje, Solomon Gresen.

A Rómeót és Júliát alakító színészek több mint 500 millió dolláros kártérítést követelnek. A perre egy kaliforniai törvény ad lehetőséget, amely tavaly december 31-ig módot adott a gyerekek ellen elkövetett, de mára elévült szexuális zaklatások jelentésére.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk