Még mindig nincs meg az új James Bond, de már akad egy fő esélyes

Mikrofilm

Fura szuperhősmozival berobbant színész lehet a befutó.

Kétkedés fogadta, mégis a legkedveltebb James Bondként köszönt le – írtuk a Daniel Craigről egy korábbi cikkünkben, amelyben megemlékeztünk arról, hogy vált eggyé a szerepével. Nála hosszabb ideig senki sem alakította a 007-est. Öt Bond-film után azonban Craig már bohókás detektívként nyomoz a Netflixen, miközben Macbeth szerepére készül. Távozása jó ideje sejthető volt, így az utódját firtató pletykák is évek óta köröznek a sajtóban és a közösségi médiában.

Sokáig úgy tűnt, Idris Elba lesz a befutó, alakja köré szabályos kampány szerveződött korábban. A Luther című sorozat főszerepéért többször Emmyre jelölt színész Heimdallként több Marvel-moziban is feltűnt, emellett olyan filmekben láthattuk, mint a Hontalan fenevadak, A Setét Torony, vagy a Hegyek között. Tavaly háromszor is találkozhattunk vele a vásznon: ismét felbukkant Thor legújabb kalandjában, a Szerelem és mennydörgésben, ősi, szerelmes és felajzott dzsinnt alakított a Háromezer év vágyakozásban és egy gyilkos oroszlán elől menekült a Fenevadban. Elbát 2018-ban a világ legszexibb férfijának választották; stílusikonként hivatkoztak rá; annak idején pedig ő maga szította tovább a személye körüli Bond-őrületet egy beszédes tweettel. Nemcsak jóképű és brit, de a titkosügynökhöz méltóan vagány, van tapasztalata az akciófilmekben, és világszerte elismertnek számít, botrányai sem voltak.

Sokáig valóban minden jel arra utalt, ő lesz a kiválasztott, nem csoda, hogy a rapsztár Stormzy 2019-es slágerében (melynek videoklipjében is feltűnt), már Bondként hivatkozott rá. Nagyon úgy néz ki azonban, hogy végül mégse teljesedik be a jóslat: az 50 éves Elba mindössze négy évvel fiatalabb Craignél, aki már így is koros titkosügynöknek számított, így nem valószínű, hogy a stúdió rábízna egy ilyen hosszú elköteleződést kívánó franchise-t.

De akkor mégis ki lesz a következő 007-es? A producerek, Barbara Broccoli és Michael G. Wilson egy 30 körüli, brit gyökerekkel rendelkező, stílusos színészt szeretnének, akinek a martini, az Aston Martin és az öltöny is jól áll – és aki kész 10-12 évre is felölteni Bond öltönyét. Saját állításuk szerint még mindig nincs biztos befutójuk, a hírek szerint azonban akad valaki, aki egy orrhosszal a többiek előtt jár:

Aaron-Taylor Johnson, aki nemcsak megfelel a fenti, minimális követelményeknek, de már túl is van egy „titkos meghallgatáson”, amin remekül helyt állt.

Johson 32 éves, az Egyesült Királyságban született színész, aki a 2010-es szuperhősfricskával, a Ha/Verrel robbant be a filmvilágba. Ezt követően főszerepet alakított Oliver Stone Vadállatokjában, ő volt Vronszkij az Anna Karenina 2012-es adaptációjában, de feltűnt a Godzillában, remekelt az Éjszakai ragadozókban, játszott a Törvényen kívüli királyban és a Tenetben is. Legutóbb a King’s Man: A kezdetekben és A gyilkos járatban láthattuk. Van tehát tapasztalata a nagyobb költségvetésű produkciók és az akciófilmek terén is, bebizonyította már, hogy a komolyabb, drámai szerepekben is elboldogul. Ami pedig legalább ilyen fontos a producereknek: ismert, ám nem számít szupersztárnak. Bond ide vagy oda, ez azonban hamarosan megváltozhat: Pietro Maximoffként ugyan egyszer már feltűnt a Marvel-univerzumban, ám ettől sokkal komolyan szerepet kap majd a Kraven The Hunterben, valamint Ryan Gosling oldalán is láthatjuk majd a The Fall Guy című akciófilmben, amit várhatóan jövőre mutatnak be.

Johsnon mellett szintén a közelmúltban röppent fel az Emily Párizsban sztárjának, Lucien Laviscount-nak a neve, aki ugyancsak minden követelménynek megfelel, és a pletykák szerint különösen elnyerte Broccoli tetszését. Ő még Johnsonnál is ismeretlenebb név, tehát nem fenyegeti, hogy rövid idő alatt túl nagy sztárrá válik ahhoz: Bond lehessen. Ám ellene szól, hogy még kezdő színészként, 2021-ben szerepelt a Big Brotherben. Laviscount-hoz hasonlóan szintén egy guilty pleasure-soroztatban, A Bridgerton családban tűnt fel Regé-Jean Page is, mikor megragadta a producerek figyelmét – ugyancsak színesbőrű, és rendkívül jóképű, akit ráadásul láthattunk már egy Bond-koppintásban, A szürke emberben. Az ezt rendező Russo testvérek ráadásul külön kampányba fogtak, hogy Page legyen a következő titkosügynök.

Jelöltekből mellettük sincs hiány. Sokak szerint ideje lenne, hogy Bondot végre egy nő játszhassa. Akik ezt szeretnék, főleg Lashana Lynchben bízhatnak, akik a Nincs idő meghalni MI6-ügynökeként megörökölte Craig Bondjának ölési engedélyét is. Kérdés, hogy ebben az esetben karaktere megtartaná-e eredeti nevét, a Nomit, esetleg Jamie Bondként állna neki a világ megmentésének. Női színészek közül mellette felvetődött már Emily Blunt, sőt, Helen Mirren neve is, de egyik sem számít komoly versenyzőnek a szerepért. A változó időket jelzi azonban, hogy egyre több nem fehér színész fordult már meg a nézők, vagy a producerek fejében. Henry Golding a Kőgazdag ázsiaiakkal robbant be a köztudatba, és mindenben megfelel a kívánalmaknak. Csakúgy, mint Dev Patel, akit a Gettómilliomos főszerepében ismert meg a világ, azóta pedig olyan filmekkel bizonyított, mint az Oroszlán (amelyért Oscarra is jelölték), vagy a tavalyi The Green Knight. Ugyancsak játékban van még Chiwetel Ejiofor, Riz Ahmed, vagy épp John Boyega is – ne felejtsük, annak idején Craig castingja is szentségtörésnek számított, hiszen Pierce Brosnantől, vagy épp Sean Connerytől eltérően szőke a hajszíne.

Végső döntés egyelőre továbbra sincs Bond személyéről, és az olyan jelölteket sem lehet még kizárni, akik első blikkre mind túl ismertnek tűnnek a szerephez: ilyen a Superman szerepéről leköszönő Henry Cavill, a Pókemberként még mindig szuperhősködő Tom Holland, vagy a Ladbrokes fogadóira szerint 5 az 1-hez eséllyel rendelkező Tom Hardy.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk