James Bond után Macbeth szerepére készül Daniel Craig

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. szeptember 30.

Mikrofilm

Shakespeare-drámával akarják talpra állítani a Broadwayt.

Macbethet játssza tavasszal Daniel Craig a Broadwayn – írja a The New York Times.

Bár a legtöbben James Bond szerepében ismerik, az 53 éves brit színész szívesen játszik színpadon is: 2013-ban Harold Pinter Árulás című drámájában és Keith Huff A Steady Rain című művében szerepelt. Shakespeare világa sem idegen tőle, hiszen 2016-ban az Othellóban Jágó szerepét alakította, a New York Times kritikusa szerint igazán nagyszerűen.

A Broadway-előadás vezető producere Barbara Broccoli, aki régóta együtt dolgozik Craiggel, hiszen fivérével együtt jó néhány Bond-film elkészüléséért dolgozott producerként. Broccoli azt nyilatkozta a lapnak, évek óta beszélgetnek Craiggel a Macbethről, és még ebben az évadban színre akarják vinni a drámát, hogy segítsenek talpra állni a Broadwaynek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások után. 

 

„Borzasztó 18 hónap volt mindenki számára, különösen a színházaknak okozott hatalmas károkat. Craig vissza akar térni, színpadon akar állni, és arra bátorítani az embereket, hogy térjenek vissza a Broadwayre, ami nemcsak kulturális, hanem közösségi szempontból is fontos mindenki számára” – nyilatkozta a tervezett előadásról Broccoli.

Az első előadást március 29-én tartják, a bemutatót április 28-án, a Lyceum Színházban, és 15 héten át szeretnék játszani a Macbethet. Lady Macbethet Ruth Negga alakítja, a darabot Sam Gold rendezi, aki azt az Othello-előadást is rendezte, amelyben Craig jelenítette meg a főgonoszt. 

A Broadway közönsége eddig 47-szer látta ezt a Shakespeare-drámát, legutóbb 2013-ban, Ethan Hawke és Anne-Marie Duff főszereplésével.

Figyelmébe ajánljuk