Lenyűgöző természetfilmet készített a Hortobágy vadlovairól a magyar rendező

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. szept. 11., 20:20
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az első előzetest már meg is lehet nézni.

Török Zoltán a remekül sikerült, több fesztiválon is díjazott Vad Magyarország – A vizek birodalmá-t követően a Hortobágyon élő vadlovakról készít egész estés természetfilmet. A rendező és stábja pont egy éve kezdte el a vadlovakról szóló filmjének forgatását, a munka épp a felénél tart, így az alkotók most közzétettek egy ízelítőt az eddigi felvételek felhasználásával, amely tele van csupa látványos felvétellel:

VADLOVAK - Hortobágyi mese Teaser

Vad Magyarország 2 -Török Zoltán a kiemelkedő sikerű Vad Magyarország - A vizek birodalmá-t követően a Hortobágyon élő vadlovakról forgat egész estés természetfilmet.

A csapat már 140 napot forgatott a hortobágyi pusztán, de legalább ennyi van még hátra a terepen ahhoz, hogy bemutassák a főszereplő vadlovak és a körülöttük élő vadállatok rejtett életét. A film története egy Przevalszkij-ló csikó életét követi végig a születéstől kezdve, és az ő szemén keresztül láthatjuk majd a csapatában lejátszódó drámákat, és azt, hogy hogyan változik évszakról évszakra a puszta.

A Vadlovak - Hortobágyi mese operatőre Jan Henriksson, Mosonyi Szabolcs és a rendező-producer Török Zoltán, a vágó Hargittai László, a hangmérnök Várhegyi Rudolf.

A Hortobágyon élő vadlovak életét bemutató film magyar–német–osztrák–svéd koprodukcióban készül, a tervek szerint 2020-ban lesz először látható, és a mozifilm verzió mellett egy rövidebb tévéfilmváltozat is készül.

A 2011-es Vad Magyarország – A vizek birodalmáról írt kritikánkat itt lehet olvasni:

Természetfilm - Hiánygazdaság - Török Zoltán: Vad Magyarország - A vizek birodalma

Emlékeznek még, hogy kezdődik Homoki Nagy István 1953-as filmje, a Gyöngyvirágtól lombhullásig? Egyszerű grafikán látjuk Magyarországot, Budapestről kifut egy fehér csík, és (nyilván a 6-os út vonalán) leszalad a Gemenci-erdőig, kiírják a távolságot, 130 kilométer, a megyét (Tolna), s a két város nevét (Szekszárd, Baja), amit szinte összeköt az erdő.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. szept. 11., 20:20
kommentek
1
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. szeptember 12., szerda 00:42
    "A film története egy Przevalszkij-ló csikó életét követi végig a születéstől kezdve,..."

    Végig?! A lovat lelövik, ugye?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Mikrofilm

A Narancs filmes blogja.

Mikrofilm
Szerző adatlapja

Blog

még több cikk