Vitézy Dávid inkább a körúton túli Budapestet fejlesztené

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. április 25.

Belpol

Sajtótájékoztatót tartott az LMP főpolgármester-jelöltje, aki a kormány és a városvezetés a város külső kerületeit, azon belül a nagy közlekedési csomópontokat elfelejtette és magára hagyta.

„Ha megválasztanak főpolgármesternek, akkor vége van annak, hogy minden beruházás a turistabelvárosba jut” – fogalmazott a Lánchíd budai hídfőjénél csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján Vitézy Dávid, aki szerint nincs az rendben, hogy mind a kormány, mind a fővárosi vezetés a „turistabelvárosban” költi el az összes pénzt.

„Szakítsunk ezzel a gyakorlattal, hiszen a budapestiek háromnegyede a körúton kívül él” – hangoztatta Vitézy Dávid. Azt mondta: ha főpolgármester lesz, le fogják állítani a Clark Ádám tér harmadszori átépítését, és az összes forrást külső városrészek nagy közlekedési csomópontjaiba irányítanák. Például azért, hogy legyen végre zebra az Örs vezér terén, legyen akadálymentes az ottani aluljáró vagy legyen mozgólépcső a Göncz Árpád városközpontnál – sorolta. Úgy folytatta: ne úgy nézzen ki a népligeti aluljáró, mint ha ötven éve megfeledkeztek volna róla, és „ne teljes kupleráj uralkodjon a Határ útnál vagy Kőbánya-Kispesten”.

Vitézy felidézte, Karácsony Gergely főpolgármester bejelentése szerint a következő ciklus egyik fő beruházása a Clark Ádám tér átépítése lesz „körforgalomból körforgalommá”. Emlékeztetett: ezt a teret az elmúlt tíz évben kétszer újították fel, egyszer, amikor a Lánchíd budai hídfőjénél átépítették a villamosalagutat, majd azt követően, hogy felvonulási területként használták a Lánchíd rekonstrukciójakor.

Vitézy szerint

Budapest külső kerületeit, azon belül a nagy közlekedési csomópontokat a kormány és a főváros elfelejtette és magára hagyta.

A programjáról szólva elmondta, abban szerepel az útfelújítások megtízszerezése, továbbá az év kulturális kerülete kezdeményezés létrehozása. Ennek során külső kerületek pályázhatnának, és az adott évben minden figyelem arra a városrészre irányulna.

Vitézy közölte, szeretnék kialakítani a expressz buszjáratok rendszerét a külső kerületek között. Kérdésre válaszolva elmondta: akármennyit is támadja Karácsony Gergely a BKK-rendészet létrehozásának terve miatt, ő „ettől nem fog tágítani”, az programjának kulcseleme. Azért kell létrehozni, hogy minden utas biztonságos és tiszta körülmények között utazhasson.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk