Új Office-sorozat érkezik, aminek már vannak is szereplői

  • narancs.hu
  • 2024. április 25.

Mikrofilm

Egy ír és egy olasz színész csatlakozott a műsorhoz, amiről egyelőre nem sokat tudni.

Immár tizenegy éve, hogy a 2005-ben indult amerikai The Office véget ért, a sorozat azonban ennek ellenére is reneszánszát éli: a közösségi média még mindig tele van az ikonikus mémjeivel, a legjobb jelenetei TikTokon élik sokadik virágzásukat, a nézők pedig még mindig nem tudnak betelni vele: a nézettségi adatok szerint olyan egyéb klasszikusokkal együtt, mint a Jóbarátok, a Seinfeld vagy a Szívek szállodája, még mindig milliók kattannak rá.

A sorozat címét, amely egy papírvállalat irodájára utal, magyarul brutálisan félrefordították, A hivatalként jegyezték be. Az Office egyébként a Ricky Gervais-féle, 2001 és 2003 között a BBC-n futó angol eredeti remake-je.

Nem csoda tehát, ha újra és újra felvetődik a folytatás ötlete. 2019-ben, a Will & Grace újraéledésekor Greg Daniels alkotó még úgy nyilatkozott, nem szívesen tenne tönkre egy olyan tökéletesen sikerült sorozatot, mint A hivatal, és nem akar csalódottságot okozni a rajongóknak sem. Egy évvel később egy tévés fesztiválon a sorozatot eredetileg sugárzó NBC fejese már azt fejtegette, hogy amennyiben Daniels is úgy gondolná, ők vevők lennének egy újabb sorozatra. Hogy ez pontosan mi lett volna, azt rejtély övezte – leginkább azonban a manapság divatos revivalre, azaz felújításra gondolhattak, amiben az eredeti szereplőgárda is visszatérne; hiszen mit ér a sorozat Steve Carell, John Krasinski, Jenna Fischer vagy épp Rainn Wilson nélkül.

Daniels 2022-ben azonban tisztázta: nem felújításon, nem is remake-en, hanem egyfajta Office Tévés Univerzumon gondolkodik. „A hivatal-univerzum kiterjesztése lenne, mint ahogy A mandalóri tette azt a Star Warsszal. De nem tudom ez olyan dolog-e, amit az emberek valójában akarnak, nehéz ezt megmondani” – vallotta be. Valójában Daniels másik sikersorozata, a 2009-2015 között futó Városfejlesztési osztály is az Office egyfajta folytatása lett volna, melyben egy utóbbi főhőséhez, azaz Dunder Mifflinhez hasonló főnökfigurát helyeztek volna át az indianai Pawnee-ben található kormányzati hivatalhoz. Az ötlet azonban a fejlesztés során folyamatosan átalakult, az Amy Poehler fémjelezte sorozatból pedig valami teljesen más lett.

A sorozattal kapcsolatos találgatások tavaly aztán új fordulatot vettek: nem sokkal azután, hogy az írók megegyeztek a producerekkel és véget ért az emberemlékezet óta nem látott sztrájkjuk, ismét felröppent a hír, hogy folytatódik az Office. Pár nappal később maga Danielst oszlatta el a pletykákat, azt állítva, hogy mindez csak spekuláció.

Ha ennyi fordulat nem lett volna elég, itt egy újabb: nemcsak hogy valójában készül valamiféle új Office-sorozat, de már két szereplője is van: aláírt Domhall Gleeson, akit főleg az Időről időre főhőseként, valamint a Star Wars-franchise Hux Generálisaként ismerhetünk, a szélesebb közönség pedig a tavalyi A Fehér Lótusz-évadban figyelt fel rá. Gleeson ír, míg a másik leszerződött szereplő, Sabrina Impacciatore olasz, így az új sorozat máris színesebbnek tűnik, mint a szinte kizárólag amerikai színészeket felvonultató régi. Hogy pontosan miben is fognak szerepelni, revivalben, rebootban vagy spin-offban, azt egyelőre még nem tudni. Annyi tűnik biztosnak, hogy az új Office a korábbi sorozat világában játszódik majd. Nemrég azonban csatlakozott Danielshez az a Michael Koman, aki az elmúlt évek legeredetibb, kvázi realityműsorain, a Nathan for You-n és a John Wilson tanácsain is dolgozott íróként. Bemutatóidőpont azonban egyelőre nincs, ahogy hivatalosan egyetlen stúdió vagy csatorna sem szállt még be a produkcióba.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk