Meghalt Alan Arkin Oscar-díjas színész

  • narancs.hu
  • 2023. június 30.

Mikrofilm

A család kicsi kincse nagypapája 89 éves volt. 

Életének 90. évében elhunyt Alan Arkin amerikai színész, aki 2006-ban Oscar-díjat nyert A család kicsi kincse című filmben nyújtott alakításáért – írja a CNN a családja közleménye alapján. 

Alan Arkin Brooklynban született 1934-ben orosz és német zsidó emigránsok gyermekeként, a családja még gyerekkorában költözött Los Angelesbe. 

Egy ideig a Bennington College nevű művészeti iskolában tanult, amelyet azonban otthagyott, hogy az ötvenes években zenekart alakítson The Tarriers néven. Később csatlakozott egy improvizációs társulathoz, gyerekdalokat is írt The Babysitter nevű formációjával.

A Broadway-n 1963-ban debütált, alakításáért rögtön Tony-díjat kapott, majd 1966-os első filmszerepéért a Jönnek az oroszok! Jönnek az oroszok! című háborús vígjátékban Oscar-jelölést. 1967-ben és 2012-ben is jelölték a díjra, amelyet 2006-ban a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában el is nyert A család kicsi kincsében a nagypapa megformálásáért. 

Részlet a filmből: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.