Vagy egyest, vagy tízest kap az Elk*rtuk az IMDb-n

  • narancs.hu
  • 2021. október 23.

Mikrofilm

Dübörög a magyar művészfilm.

Szombat reggelig több mint 15 ezren értéketék az Elk*rtuk című új magyar filmet az Internet Movie Database (IMDb) filmes értékelő portálon, ami magasan felülmúlja a magyar mozifilmek iránti érdeklődést – írja a 24.hu. 

A 2017-ben bemutatott Kincsemet a mai napig 5425-en értékelték, 7,3-as átlagot ért el a film, a Toxikoma 534 értékelőtől 7,5-ös osztályzatot kapott, úgy, hogy egytől tízig lehet pontot adni. 

Az Elk*rtukra – írja a portál – szinte kizárólag egyest vagy tízest adnak az értékelők. A film – amely producere szerint magától értetődően művészfilm – most 1,3-nál áll, mivel eddig többségben voltak, akiknek egyáltalán nem tetszett.

A helyzet valószínűleg változni fog, mert a film hívei értékelésre buzdítanak a Facebookon. Kering egy kimásolt poszt, amelyben arra kéri az ismerőseit egy férfi, hogy szavazzanak: „Nyomjatok pár 10-est, mert a balosok nagyon lehúzták! A honlapra kattintsatok és ott szavazzatok!” Az eligazítás azonban többeknek nem volt egyértelmű, mert a hozzászólók a poszthoz, kommentben írták a tizeseket. E felhívás láttán elszabadult a mémgyártó fantázia, a Szomszédok forever Facebook-közösség például így csatlakozott a mozgalomhoz: 

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk