Még a püspökvárosban is tüntettek a Fidesz ellen

  • narancs.hu
  • 2018.12.20 11:30

Nagytotál

A –9 °C ellenére táblákkal, zászlókkal a kezükben négyszázan vettek részt a tüntetésen.

Az ország sok városához hasonlóan Vácon is szerveztek tüntetést a helyi civilek és az ellenzéki pártok.

„A NER olyan, mint a levegő: színtelen, szagtalan és GÁZ

Nemcsak Budapesten, a vidéki városokban is megmozdult a tömeg a Fidesz ellen. A Magyar Narancs Kis-Magyarország nevű rovatának tudósítói több helyszínre is kilátogatottak. Szombathely a kulturált, mégis hangos, jókedvű tüntetések városa. A hideg idő ellenére már kedd délután fél hatkor nagy volt a tömeg.

A demonstráción a résztvevők kifejezték szimpátiájukat a NER legújabb döntései ellen tiltakozó országgyűlési képviselőkkel és az elmúlt napokban a fővárosban megtartott tüntetések, akciók résztvevőivel.

false

 

Miután meghallgatták az öt pontban megfogalmazott országos követeléssort, amelynek közzétételétől irtózik a közpénzek milliárdjaiból fenntartott közmédia, Matkovich Ilona önkormányzati képviselő, újságíró (lapunk korábbi szerzője – a szerk.), a tüntetés szervezője beszélt a médiaviszonyok tarthatatlanságáról, az ellenzékiek üldözéséről, illetve a váci önkormányzati működés visszáságairól.

false

 

Lukácsi Katalin, a Mi Hazánk Mozgalom képviseletében a politikusnők megbecsüléséről, egyenjogúságáról, az antidemokratikus uralom tarthatatlanságáról beszélt, majd a jobbikos Fehér Zsolt szónokolt az összefogás fontosságáról.

false

 

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője pedig a váciakat buzdította az ellenállás folytatására.

false

 

A rendezvényen felolvasták dr. Beer Miklós váci megyéspüspök a váciaknak írt üdvözlő levelét, amelynek megszervezésében elsősorban két helyi civil szervezet, a Vácért Lokálpatrióta Egyesület és a SZAVAD Egyesület vett részt.

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."