A Bónusz Brigád segít leleplezni a zsidók titkos tervét az emberiség kiirtására

  • narancsblog
  • 2015. szeptember 24.

Narancsblog

Bogár Lászlón már jó ideje csak nevetni szokás. Íme egy példa, hogy ez miért veszélyes hozzáállás.

Ezt olvassuk a rendkívül népszerű Bónusz Brigád honlapján: „2300 Ft helyett 1350 Ft: Globális háborúk örvényeiben – Belépőjegy Bogár László előadására a Felelős Szülők Iskolájába”. Cikkünk írásakor mindössze 4-en váltottak jegyet, de hát van még idő, az akció végéig 20 nap hátravan. (Frissítés: Az esemény péntek reggel 9-kor lekerült a BB honlapjáról.)

A Bónusz Brigád sikeres magánvállalkozás, amelynek díjnyertes jótékonysági programja minden hónapban más alapítványt támogat, és rajtuk keresztül eddig mintegy 11 millió forintot juttatott autistáknak, beteg gyerekeknek, hajléktalanoknak, menekülteknek. Több ezer partnerrel dolgozik, és évi többmilliárdos forgalmat bonyolít, úgyhogy miért is ne férne bele a sok élménylovaglás, művészi aktfotózás, stand-up műsor és holisztikus testmasszázs mellé egy gazdasági-filozófiai gyorstalpaló?

false

Saját bevallásuk szerint mintegy 2,5 millió embert érnek el, így aztán remélhetőleg százezrek olvassák el a Bogár László előadásáról szóló ajánlót is. Ami pont olyan, mintha mi írtuk volna erős iróniával, csak itt sajnos mindez véresen komoly:

„Bogár László korunk egyik legjelentősebb magyar gondolkodója. Kérlelhetetlen kíváncsisággal és objektivitással vizsgálja a környező világot, a világpolitikai folyamatokat, a háttérhatalmi tevékenységeket, melyekről sokszor csak sejtésünk van, de az érzékeny elme felfedezi a rejtett tendenciákat is. Bogár László igazi tudós koponyához méltón természetesen nemcsak a jelen történéseibe fúrja mohó tekintetét, hanem a múltnak mélységes mély kútjába is bátran belepillant. És mit lát ebben a végtelen mélységű kútban? Bizony örvénylést. Örvénylést a felszínen, és örvénylést a történelmi távolságokban.

Bogár László tudományos kutatásai során arra jutott, hogy korunk globális folyamatai egyre veszélyesebb örvényléseket mutatnak. Az örvénylések okait három történelmi rétegben vizsgálja. Minderről most csak dióhéjban szólunk, az előadás folyamán viszont részleteiben is megismerheted, milyen következtetésekre jutott a tudós.”

Mielőtt magunk is rátérnénk Bogár László életművének méltatására, még annyit jegyeznénk meg, hogy a Brigád partnere, az esemény szervezője, a Felelős Szülők Iskolája a neten rendelkezésre álló információk alapján nem a Fidesz szatellitszervezete, de még csak nem is a Jobbiké, hanem egy komoly munkát – például nyári táborok minősítését, szakmai tanácsadást – is magára vállaló egyesület. Előadás-sorozatuk következő előadói jól mutatják az irányt: Frei Tamás, Boldizsár Ildikó mesekutató, Gryllus Vilmos.

2007-es sajtótájékoztató a magyar termőföldről

2007-es sajtótájékoztató a magyar termőföldről

Fotó: MTI

Bogár Lászlóról nem kívánunk portrét írni. Életrajzáról legyen elég annyi, amennyi a Wikipédián olvasható:

„Politikai pályafutása során számos párthoz csatlakozott. 1978-tól 1989-es feloszlásáig tagja volt az Magyar Szocialista Munkáspártnak (MSZMP). 1988 szeptemberétől tagja volt az Magyar Demokrata Fórumnak (MDF) is (a lakiteleki alapítók egyike), s részt vett a párt gazdasági programjának kidolgozásában. Az 1990. évi országgyűlési választásokon az MDF Borsod-Abaúj-Zemplén megyei listavezetőjeként került be a parlamentbe. 1990 és 1994 között a Nemzetközi Gazdasági Kapcsolatok Minisztériumának politikai államtitkára volt. Az 1994. évi országgyűlési választásokon ismét bejutott a parlamentbe. 1996-ban a Magyar Demokrata Néppárt (MDNP) frakciójához csatlakozott. A Fidesz hatalomra kerülésével 1998 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, az első Orbán-kormány Stratégiai Elemző Központjának vezetője volt.”

És ezzel önmagában nem is lenne semmi baj, mármint miért ne hívhatna meg egykori politikust, jelenleg fideszes kötődésű közgazdászt a Felelős Szülők Iskolája, és miért ne reklámozhatná a Bónusz Brigád?

Csakhogy Bogár Lászlót ma már nem ez a – hogy is mondjuk, változatos – politikai pálya minősíti. Hanem utóbbi években írt cikkei és előadásai. Valami ilyesmire számíthat a Felelős Szülők Iskolájának közönsége is:

A fenti kiragadott részlet ebből a hosszú beszélgetésből származik, de ha végignézik, akkor se lesz érthetőbb, miről beszél Bogár. Illetve a lényeg persze rögtön érthető, hiába használ kódneveket az előadó. Ezt maga Bogár mondja: „A 3000 éves pusztító világerő – ahogy a kódnevén szoktuk említeni” – hangzik el egy ponton, de a kódnevet persze mindenki könnyen megfejti. „A globális, na, nem mondom ki, mindannyian tudjuk, a globális akárkicsodának” a mesterkedéseiről van szó, „a láthatatlan világbirodalom” cselszövéséről, amelynek célja, hogy egymilliárdra csökkentse a Föld népességét. A fenti részleten Bogár éppen azt fejtegeti, hogy ez a nyilvánvaló szándék, mármint a háttérhatalom népirtó tevékenysége nem várt hatással fog járni, mert a népességfogyás majd nem áll meg egymilliárdnál, és azok is belehalnak, akik kiagyalták. Ahogy fogalmaz: „Akár zsidó, akár nem, ugyanolyan mocskos halált fog halni, aki ezt elindítja.”

Az ilyen gondolatokat népszerűsíti tehát a Felelős Szülők Iskolája, ezt a nagy gondolkodót hirdeti a Bónusz Brigád.

A kérdés már csak az, hogyan történhet meg ilyesmi. Hiszen a magyar társadalom nagy része számára nyilvánvaló, hogy ez őrült beszéd, hogy a zsidók nem akarják kipusztítani az emberiséget. Akkor mégis hogyan válhat szalonképessé Bogár László? És nemcsak szalonképessé, hanem „korunk egyik legjelentősebb magyar gondolkodójává”?

2004-es konferencia a népesedéspolitikáról

2004-es konferencia a népesedéspolitikáról

Fotó: MTI

A válasz egyszerű: a Fidesz és a fideszes média támogatása miatt. A pártsajtóban Bogár rendszeresen mint komoly közgazdász szaktekintély jelenik meg, Tarlós István négy éve adott neki Pro Urbe díjat, és legutóbb Matolcsy szorított neki helyet az MNB milliárdos alapítványának kuratóriumában.

Persze Bogár László sokszor nagyon vicces. Mi is a hasunkat fogtuk, amikor kifejtette, hogy az ukrajnai háború mögött kizárólag az Amerikai Birodalom titkos terve áll, amely éppen Hitlerként rohanja le szegény Oroszországot. Vagy az is nagyon jó poén, hogy a valóságshow-k „a globális véleményhatalmi terrorgépezet legkegyetlenebb tömegpusztító fegyverei”. Vagy hogy a „történelmi-világ-SZDSZ” irányítja a világot évezredek óta, és az is csak színjáték volt, hogy a tőkések és a munkások egymásnak estek, mert valójában mindkét oldal a tudjukkik kreálmánya: „Karl Marxtól Lev Davidovics Bronsteinig (Trockij) vagy Rosa Luxemburgig ugyanaz a »konstruktőri« csapat rendezte be szcenikailag a politikai színpad másik felét is.”

Igen, lehet erre legyinteni, lehet röhögni Bogár hagymázas gondolatain, de itt mégiscsak arról van szó, hogy a kormánypárt tekintélyt biztosít az antiszemita őrjöngésnek, és ettől az társadalmilag egyre elfogadottabbá válik.

Figyelmébe ajánljuk