Timmermansnak gyöngy betűkkel ezerszer le kell írnia, hogy Orbán nem csal, nem lop és nem hazudik

  • Haskó László
  • 2019. július 29.

Publicisztika

Trump küldött is száz dollárt.

Nemzeti vezetőnk diadalmenetét marsall-botjának suhogtatásával múlt szombaton Tusványoson kezdte és augusztus elsején Brüsszelben veszi majd át a babérkoszorút, egyenesen Ursula von der Leyen asszonytól, a még hivatalba sem lépett, de máris igen aktívan dolgozó leendő bizottsági elnöktől.

A hírek szerint a magyar biztosi delegált személyéről folytatnak majd eszmecserét, amely minden bizonnyal megegyezéssel fog végződni. (Trócsányi a kompromisszumos név. Ő kapja majd a Bizottságban a jogállamisági „tárcát”.)

Snájdig úriember kormányfőnk a hétgyermekes anyának kijáró határtalan kézcsókkal hódol majd, aki hálás mosollyal nyugtázza e hódolatot és elhelyezi  akormányfői főn az illiberális világbirodalom alapkő-letevőjének járó aranyozott babérkoszorút. Ezután közös sajtótájékoztatót tartanak, amelyre

 

helyszűke miatt csak a Magyar Nemzet és a Hír TV stábját engedik be.

 

E két jeles orgánum számol majd be a magyarságnak az elhangzottakról röviden és fordítva, az el nem hangzottakról hosszan és egyenesen. Arról értesülhetnek a jó helyről értesülők, hogy Brüsszelből kiutasították Soros Györgyöt és arról, hogy Trump elnök gratulált az alapkőletételhez, egyben küldött száz dollárt az Európát körbevevő drótkerítés építéséhez, amelyet egyébként melegen ajánl Ázsiának is.

Megtudhatjuk azt is, hogy Frans Timmermansnak gyöngy betűkkel ezerszer le kell írni, hogy Orbán nem csal, nem lop és nem hazudik. Sormintának pedig az illiberalizmus betűit kell használnia. Mindezekből természetesen egy szó sem lesz igaz, de az álkeresztény magyar szélsőjobboldal elégedett lesz. Orbán így már nyugodtan és teljes erővel vághat bele október 13-án, Budapest liberálistalanításába. Hajrá Tusványos!

A szerző sebész.

 

(Borítóképünkön: Résztvevők Orbán Viktor miniszterelnök előadása után a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2019. július 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Figyelmébe ajánljuk