„Kávéköltőket” díjazott versíró pályázatán a Starbucks

  • narancs.hu
  • 2023. április 14.

Sorköz

Közel 200 pályamű közül választott a szakmai zsűri a Starbucks ötödik versíró pályázatán.

Április 11-én, a díjátadón a verseny döntősei a nagyobb közönség előtt is előadhatták költeményeiket a Workshop nevű helyen.  A pályázatra beérkezett közel 200 verset a szakmai zsűri értékelte, amelynek tagjai Pion István és Seres Lili Hanna költők, valamint Csalár Bence divatújságíró és kreatív szakember voltak.

Az öt döntős pályázó közül az ide versenyt Pászthy-Lénárt Flóra nyerte, Turbékolás és Csaholás című versével. Mindkettő - és a többi díjazott alkotás is - olvasható a Starbucks oldalán. A nyertes a szakmai elismerésen és az értékes ajándékcsomagon túl, részt vehet a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) 2023-as irodalmi nyári táborában is.

 

 
A Starbucks Kávéköltők verspályázat nyertesei
Fotó: Starbucks/AmRest
 

„Nagy büszkeség számunkra, hogy idén rekordszámú pályázat érkezett a kiírásunkra. Hálásak vagyunk minden partnerünknek, akik szakmai ismereteikkel és tanácsaikkal segítenek bennünket, külön köszönjük a zsűri tagjainak és a Fiatal Írók Szövetségének, hogy velünk tartanak”- fogalmazott Kerek Fanni, a Starbucks magyarországi brand managere. – „Gratulálunk az idei pályázat döntőseinek és a nyertesnek, bízunk benne, hogy hozzájárulhattunk irodalmi karrierjük elindításához és még sokat fogunk hallani sikereikről.”

A verspályázat ötödik évfordulójának alkalmából a kávézólánc több újítással is meglepte az irodalom- és kávékedvelőket. Kávématricákon hirdette a korábbi év döntőseit, továbbá kiadott egy limitált példányszámú újságot is. A Starbucks Kávéköltők címet viselő kiadványban az elmúlt évek pályázati eredményei és a kávéval kapcsolatos érdekességek mellett, a Körúti Hajnal receptje is helyet kapott, annak az egyedi kávékoktélnak, amelyet a Starbucks baristái, kifejezetten a pályázat tiszteletére alkottak meg.

A verspályázat idei témája a Természet volt, amelyre kezdő irodalmárok nevezhettek egy magyar nyelven írt, nyomtatásban még meg nem jelent, illetve nyilvánosság számára más formában közzé vagy hozzáférhetővé nem tett, maximum 4000 karakter hosszúságú verssel. A döntőbe jutott pályázók Starbucks ajándékcsomagot és a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) által felajánlott értékes könyvcsomagot nyertek, a kiírás győztese pedig részt vehet a FISZ irodalmi nyári táborában 2023-ban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?