Lázár János újabb négy évre a teniszszövetség elnöke lett

  • narancs.hu
  • 2024. május 30.

Sport

Ahogy legutóbb, úgy most sem volt más jelölt.

A Magyar Tenisz Szövetség közgyűlése csütörtökön újabb négy évre egyhangúlag bizalmat szavazott Lázár János elnöknek és Markovits László alelnöknek – írja az MTI.

Elnöknek és alelnöknek is mindössze egy-egy jelölt volt, az elnökségi tagságra korábban jelentkező pályázóból pedig öt visszalépett, így a kilenc helyre kilencen maradtak.

A budapesti Nemzeti Edzésközpontba összehívott közgyűlés egyébként az eredeti időpontban nem volt határozatképes, így harminc perccel később megismételték. Lázár János a szavazás előtt megköszönte a bizalmat és úgy fogalmazott, hogy két évet vállal biztosan, mert 2026 nyarán húzni kell majd egy vonalat, megnézni, mit sikerült addig elvégezni és milyen esély van az általa képviselt program folytatására.

Az építési és közlekedési miniszter arról is beszélt, hogy nagyon szeretne segíteni a szponzorpénzek megszerzésében és az új elnökségnek is ez lesz a legfontosabb feladata, mert az elfogadott költségvetés megvalósulásához is be kell még hozni 150 millió forint szponzori támogatást. A küldöttek egy kivétellel mindenkinek a megválasztását egyhangúlag támogatták – Homonnay Gézánál (az ellenőrző testület elnöke) hárman tartózkodtak. Négy évvel ezelőtt egyébként szintén Lázár János volt az egyetlen jelölt az elnöki posztra, Markovits László pedig ugyancsak egyedül indult az alelnöki címért.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk