Lázár János az egyetlen jelölt a tenisszövetség elnöki posztjára

  • narancs.hu
  • 2020. július 26.

Belpol

Megnyílt előtte az út.

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő az egyetlen jelölt a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöki posztjára. Az MTSZ jelölőbizottságának vasárnap délutáni tájékoztatása szerint a határidő lejártáig csak Lázár János kandidált az elnöki tisztségre, az alelnöki pozícióra pedig Markovits László, a Vasas SC elnöke a jelölt.

Az elnökségbe Balaicz Zoltánt, Hajba Csabát, Kollár Lászlót, Lantos Csabát, Molnár Györgyöt, Molnár Istvánt, Molnár Steve Istvánt, Nagy Zoltánt, Nagy Zsoltot, Noszek Pétert, Papp Lászlót, Schmitt Grétát, Vágó Lászlót, Viszló Csabát és Zwack Sándort jelölték. Korábban az egykori Davis Kupa-válogatott játékos, Bardóczky Kornél – aki ugyancsak érdeklődött az elnöki pozíció iránt – az MTI-nek jelezte, amennyiben Lázár János lesz az elnök, a szakmai munkában vállal szerepet.

A hétfőn 14 órakor az óbudai Nemzeti Edzés Központban tartandó rendkívüli közgyűlés előzménye, hogy május 13-án öt elnökségi tag – Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba – lemondott tisztségéről.

Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség. A pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, amelynek eredményeként az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül. A közgyűlést eredetileg június 12-én tartották volna, ám akkor a járványügyi korlátozások miatt el kellett halasztani.

Lázár János egy vasárnapi interjúban elmondta, a kormányfő kérte fel, hogy induljon a posztért.

Lázár János elárulta, Orbán kérte fel, hogy induljon a teniszszövetség elnöki posztjáért

Így megy ez... A konfliktusokat kezelné és nem politikusi feladatként tekintene a Magyar Tenisz Szövetségre Lázár János – nyilatkozta a Nemzeti Sport nak. Lázár az interjúban azt is elárulta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kérésére jelentkezett az elnöki posztra. „De nem azért, hogy politikusként okoskodjak: arra biztatott, próbáljak meg együttműködést kialakítani a teniszsport szereplői között, segítsek a viták és a gazdasági csőd megoldásában.

Neked ajánljuk