Vaskos veszteséget termelt a Fradi

  • narancs.hu
  • 2024. május 31.

Sport

Sok pénzből a legkönnyebb szegénynek lenni.

Öt év után ismét veszteséges volt az FTC Labdarúgó Kft., miután az összes bevétel némileg megcsappan az előző évhez képest – írja a 444.hu. Pedig a Ferencvárosnak van a legnagyobb költségvetése a bajnokságban, de a jelek szerint a közel 16,5 milliárd forint sem volt elég mindenre.

A csapat tavaly értékesítésből 8,2 milliárd forinthoz jutott az előző évi 6,6 milliárd után, egyéb bevételként viszont a korábbi 10,6 milliárd helyett csak 8,4 milliárdot könyveltek el. Ezen kívül érkezett 3,3 milliárd forint szponzori bevételként, stadionüzemeltetésből és „csapat marketing jogok hasznosításából” 1,6 milliárd után 1,8 milliárd folyt be, játékjog értékesítésből, kölcsönadásból 2,6 milliárd, külföldi szponzortól 207 millió érkezett.

A Fradinál az átlagos havi bruttó bér 2,9 millió forint, de a játékosok fizetése ennél sokkal magasabb, hiszen az átlagban minden alkalmazott fizetése benne van, aki a Fradinál dolgozik irodistáktól kezdve a marketingesig. 

A Ferencváros összességében 932 millió forintos veszteséggel zárta 2023-at.

De mint ismert, hogy a csapat egy új külföldi szponzor megszerzésén dolgozik, amely a hírek szerint a Gazprom lenne.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk