Rétvári Bence: a progresszív liberális gender lobbi trükkje miatt versenyezhet egy férfi bokszoló a nők között

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 2.

Sport

Ahogy várható volt, a kormányoldal nem hagyja ki a magas labdát az Iman Helif-ügyben.

Kellett egy kis idő, de végre a magyar kormányoldal politikusai is felébredtek és elkezdtek posztolni az algériai bokszoló ügyében. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke haladéktalan egyeztetést kezdeményezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportigazgatójával, hogy tisztázzák a párizsi olimpia női ökölvívótornáján Hámori Lucával negyeddöntőző, férfias külsejű algériai Iman Helif miatt kialakult helyzetet. Gyulay, illetve a NOB mellett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvivő testületének tagja, Berkó Lajos csütörtökön szintén felháborodásának adott hangot és az MTI-nek elmondta, hogy hivatalos levelet fog küldeni a MÖSZ a MOB-nak és a NOB-nak Helif olimpiai szereplése miatt, és vizsgálják, van-e jogorvoslati lehetőség.

A sportvezetők után végre a politikusok is megszólaltak az ügyben. Rétvári Bence, a KDNP alelnöke, államtitkár a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy „a botrányos jelenettel keresztényellenes provokációvá alacsonyított nyitóünnepség után a gender lobbinak köszönhetően újabb esemény borzolja a kedélyeket” a párizsi olimpián.

Mint Rétvári írja: „Mióta az LMBT aktivisták azon dolgoznak, hogy férfiak is indulhassanak a női sportolók között, azóta hívja fel mindenki a figyelmet ennek a veszélyeire. És most, amikor a világ láthatta az olasz bokszolónő és az algériai – genetikailag férfi – bokszoló küzdelmét, ez a vészjelzés láthatóvá is vált!!”

Majd azzal folytatja az államtitkár, hogy „Ez lenne a progresszív liberálisok álma, hogy genetikai férfiak élhessenek vissza genetikai adottságaikkal és küldhessenek nőket a padlóra??”

Zárásként azért kitér Helif következő ellenfelére, a magyar Hámori Lucára is. Rétvári azt írja: „Hámori Lucáért nemcsak egész Magyarország, hanem a fél sportszerető világ is szorít! Ő becsülettel készült, edzett, és a NOB igazságtalansága, hogy egy genderjogi trükkel bejuttatott ellenféllel kell megküzdenie.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nyár a Club Aligában: elkezdődött a Balaton-part beépítése - FOTÓK

  • narancs.hu

Hogyan tudta legyőzni a Tisza Párt a Fideszt június 9-én Balatonvilágoson, miközben a képviselő-testületbe a fideszes oligarchákkal „barátkozó” polgármestert és csapatát választották be elsöprő többségben? – kérdeztük a Club Aligában strandolóktól. Közben onnan pár száz méterre folyik a tópart beépítése, a helyi fürdőegyesület pedig legalább három pert visz párhuzamosan a beruházó ellen. Fotóriport.