- izs -

  • - izs -

- izs - cikkei

Kabaré Japán módra

  • - izs -
A kultúrák közti párbeszéd, egymás művészetének és hagyományainak megismerése szép és nemes gondolat.

Mindenki a mennybe megy

  • - izs -
"Imádom a román filmeket! Kettőt láttam a Titanicon, egyet meg... most nem jut eszembe a címük, de tudod, volt az, amikor a lakótelepen... párat le is töltöttem angol felirattal... akarsz így izé, feljönni, hát, hogy tudod, ööö... megnézni őket?"

7 kérdés – Máté Gábor

  • - izs -
Van, akinek minden irodalmi alakról a Katona József Színház igazgatója jut eszébe, de ő inkább csak Kosztolányival tud azonosulni, még egy napra sem szeretne nő lenni, és mindent kritikus szemmel figyel – a színpadon és a rendezői székben is rendre megforduló színházvezetőtől kérdeztünk most hetet.

"Sok volt a kotta"

Csak ritkán marad díj nélkül Cannes-ban: három éve A fehér szalaggal, idén a Szerelemmel nyerte el az Arany Pálmát. A hazai mozikba nemrég köszönt be a Szerelem - a rendezővel Bécsben beszélgettünk.

Minimálprogram

  • - izs -
"Brékó-brékó: Harry Potter már nem menő! Potter-babákat, -pólókat, -kifestőket, -ágyneműket, -videojátékokat azonnali hatállyal lecserélni Ben 10-babákra, -pólókra, -kifestőkre, -ágyneműkre és -videojátékokra!

Amikor eljön a "wow"-pillanat

  • - izs -
Hollandia legnagyobb dizájntanácsadó cégének lengyel származású munkatársával a dizájn világnapján tartott előadását követően beszélgettünk. Megtudtuk tőle, hogy mi a kreativitás titka, és hogy a nők valójában nem is szeretik a rózsaszínt.

Majd elvisz a rabszállító

  • - izs -
A zsidó, a keresztény, a mozgássérült és a fegyenc megy a fesztiválra... Nem, ez nem egy újabb, politikailag kevéssé korrekt vicc kezdete, csak ízelítő a zenés-táncos tömegrendezvények nem olyan látványos, komolyabb programjaiból.

7 kérdés – Kovács Patrícia

  • - izs -
Gyerekszínészként kezdte, a legendás Máté-osztályban folytatta, sokat forgatott Sas Tamással, még többet játszott színpadon. A manapság főleg a Társas játék gátlástalan szexbombájaként és a Kramer kontra Kramer fásult feleségeként ügyködő színésznőtől kérdeztünk most hetet.

Kövess minket: