- kyt -

  • - kyt -

- kyt - cikkei

Kovácsy Tibor 1951–2015

  • - kyt -
Meghalt a Kovácsy. Nem csupán egy kitűnő szerkesztőt, szerzőt, remek barátot vesztettünk el, sokkal többet ezeknél. Egyelőre nincsenek szavaink, összetörtünk. Itt az utolsó cikke.

Háborúra háború

  • - kyt -
Afrika legfiatalabb állama, a Dél-szudáni Köztársaság 2011 júliusában vált függetlenné – legfőképpen abban a reményben, hogy a ­terület ásványi kincsei a helyiek számára hoznak majd hasznot, jólétet, boldogulást. Nem ment gyorsan: összesen négy évtizeden át tartott a két polgárháború, amely elvezetett a célhoz.

Branford Marsalis Quartet

  • - kyt -
A Branford Marsalis Quartet a világ legjobb dzsesszformációinak a listáján szokott szerepelni, és budapesti fellépésük teljes mértékben meggyőzött az értékelés helyénvalóságáról. Valamiért trombitás öccse, Wynton lett ismertebb, pedig a szaxofonos Branford Marsalis játéka is lenyűgöző, használja a hangszernek akár a szoprán, akár a tenor változatát.

Ruanda FC

  • - kyt -
Hogyan lehetséges, lehetséges-e egyáltalán meg­békélés egy olyan társadalomban, ahol húsz évvel ezelőtt a hutu többség szó szerint megtizedelte a tuszi kisebbséget, azóta pedig – egy olyan kormányzat alatt, amelyben a kisebbségé a domináns szerep – változatlan lakossági arányok mellett, hatósági felügyelettel igyekeznek egységes, élhető országot teremteni?

Kövess minket: