- lt -

  • - lt -

- lt - cikkei

A felfoghatatlan idill

Ma már nincs vita arról, hogy a holokauszt borzalmai átragadhatnak a túlélők harmadik generációjára, az unokákra is. Szélsőséges esetben rémlátomások, pszichés betegségek formájában, gyakrabban a rossz közérzet, a boldogtalanság okozójaként.

Időközi parlamenti választás Székesfehérváron: őszinte részvétel

A választást megelőző héten Székesfehérváron sokkal inkább a transzszexuális házaspár átoperálása keltett feltűnést, mint a kampány, amely - leszámítva egy-két ösztönös plakáttépkedést - példamutóan visszafogott és talán éppen ezért teljesen érdektelen volt, noha a hét szinte minden napján megfordult a városban egy miniszter, egy pártelnök vagy egy rocksztár.

Amerikaiautó-találkozó: Rákosfalva utcáin

Lehet azt hinni, hogy itt van Amerika, például gyorsétkezdében hamburger menüt falva, külvárosi művelődési házban countryt énekelve, esetleg kampánynyitó nagygyűlésen, de mindez semmi egy amerikaiautó-találkozóhoz képest. Húsvétvasárnap a Kerepesi út és a Keresztúri út sarkára több mint háromszáz tengerentúli jármű tulajdonosa érkezett, és sokan közülük meg voltak arról győződve, nem Rákosfalván, hanem Kaliforniában vannak.

Magyar komix: Képlegények

A képregény keletkezéséről megoszlanak a vélemények. A fanatikusok már az altamirai barlang rajzait is idesorolják, a franciák viszont természetesen magukat tartják elsőnek. A legelfogadottabb születési dátum mégis 1896, amikor Pulitzer lapjának, a New Yorker Worldnek a vasárnapi mellékletében megjelent a Sárga Kölyök, az első fickó, aki buborékba beszélt. És mi a helyzet itthon?

Kövess minket: