Váradi Balázs

  • Váradi Balázs

Váradi Balázs cikkei

Meddig megy el az unió Orbánnal szemben?

Amióta az Orbán-rezsim 2010-ben nekilátott a liberális demokrácia felszámolásának, a szabadság és a demokrácia hazai híveinek hullámzó a viszonya az EU-hoz, mint az emberi és polgári jogok, a jogállamiság és a demokrácia őréhez. Váradi Balázs írása.

Váradi Balázs: Csak semmi politika!

A 2010 óta épülő és szigorodó Orbán-rezsim némely szakpolitikai döntése ellen igen­is volt erős társadalmi tiltakozás. Széles körű megmozdulás indult 2013-ban a diplomások röghöz kötése, 2014-ben a netadó, 2018-ban a lex CEU ellen, és abban az évben demonstráltunk a rabszolgatörvény ellen is. Ebben a sorban okkal nevezhetjük kivételesnek azt a tavaly ősz óta tartó tiltakozás- és munkabeszüntetés-hullámot, amelyet a közoktatás működésével és a tanítók, tanárok bérszínvonalával szemben felgyülemlett jogos elégedetlenség hívott életre.

Váradi Balázs: Csak semmi politika!

Fölfúvódás – a latin eredetiben ezt jelenti az „infláció” szó. Ha az állam és a bankok gyorsabban növelik a pénzkibocsátást annál, mint amennyi eladó jószág és szolgáltatás van a piacon, akkor nemcsak egy-két dolognak megy fel az ára, hanem az árak és a bérek összességükben is elindulnak felfele.

Csak semmi politika!

Magyarországon minden télen százak fagynak meg, ezrek élnek az utcán, és milliók jogosan elégedetlenek azzal a hellyel, amit otthonként megengedhetnek maguknak. Ez nem jó így.

Kövess minket: