Váradi Balázs

  • Váradi Balázs

Váradi Balázs cikkei

Csak semmi politika!

  • Váradi Balázs

Milyen adatokat érdemes a lakosság elé tárni a vírus terjedéséről? A kérdés legutóbb akkor merült fel, amikor a kormány koronavírus-tájékoztatási központja az oltás hatásait egy olyan, millióknak kiküldött tendenciózus táblázattal illusztrálta, amelyből éppen csak a kulcsinformációk hiányoztak (az érintettek életkora, az oltás és a megbetegedés időpontjának viszonya stb.).

Gépdollár  

  • Váradi Balázs

Miért viszonylag stabil a krumpli, a színes tévé és a hajvágás ára euróban vagy forintban, miközben aranyban néhány hét alatt 5–10, bitcoinban pedig néhány nap alatt akár 20–30 százalékkal is változhat? És vajon ezt az ár­stabilitást el tudja-e érni egy kriptovaluta? Létezhet-e a stablecoin?

Légágyak és reggelik

  • Váradi Balázs
Nem is olyan régen, ha valakinek kiadó lakása volt, bérlőt keresett bele, minél hosszabb távra, és kész. Az pedig, aki pár napra, hétre elutazott valahová, szállodában, panzióban keresett magának szállást, és pont.

Bombát tett a német alkotmánybíróság az EU küszöbére

  • Váradi Balázs
„Solange II”. Addig, amíg II. – jogászok így hivatkoznak arra az 1986-os német alkotmánybírósági döntésre, amely, úgy tűnt, rendezte a német alkotmányos jogrend és az EU viszonyát. Addig, amíg az EU törvényei ugyanúgy megvédik a németek alapjogait, mint a német alkotmány, a karlsruhei talárosok lemondani látszottak arról, hogy egyes uniós törvényeket a német alkotmány mércéjével méricskéljenek.

Kövess minket: