Zsuppán András

 • Zsuppán András

Zsuppán András cikkei

Politikai okkultizmus Magyarországon 8.: Ifjú szívekben

 • Zsuppán András
Nemzeti rock, őstörténeti előadások, Magyar Sziget, Trianon-vetítés, magyar karácsony, rovásírás-oktatás, íjászat és baranta - a radikális jobboldali fiatalságnak ma már nem kell Csurka unalomig ismert antiszemita szónoklatait hallgatva fagyoskodnia a Hősök terén, ha szórakozni akar.

Nyertes csapat - Pécs 2010 - egyetemi háttérrel

 • Zsuppán András
A város kulturális beruházásairól sokat fogunk hallani a következő években. A pályázati siker országos közüggyé tette a Zsolnay negyed, a Nagy Kiállítótér és a Balokány liget sorsát.

A gordiuszi csomó - Állami gondozás

 • Zsuppán András
A gyermekvédelemben dolgozó szakemberek riasztó történeteket mesélnek a nevelőintézetekben uralkodó viszonyokról. Hallottunk már olyan otthonról, ahol maga a nevelőtanár szállítja a tíz-tizenkét éves kislányokat a török kamionosoknak, máshol az igazgatóhelyettes molesztálja rendszeresen a gondjaira bízott gyerekeket.

Milliónyi titok - Az érettségi botrány utóélete

 • Zsuppán András
Szeptember elején nyilvánosságra hozták azt az eredetileg tíz évre titkosított jelentést, mely az Oktatási Minisztérium felelősségét vizsgálta az érettségi körüli botrányban. Vajon mit lehet tenni, hogy jövőre ne ismétlődjön meg az idei blamázs?

Eltévedt levél - Göncz Kinga és az egyházak konfliktusa

 • Zsuppán András
A vatikáni szerződés módosítását javasolta Göncz Kinga esélyegyenlőségi miniszter egy Gyurcsány Ferencnek írott levelében, melyet a Magyar Nemzet hozott nyilvánosságra. Utánajártunk, van-e alapja annak, hogy az önkormányzatok "tömegével" adják át idősotthonaikat egyházi kezelésbe.

Svábhegyi zöld - Megszüntetik a mozgáskorlátozott gyerekek arborétumát

 • Zsuppán András
Kertbúcsúztatót tartottak július 26-án a testi fogyatékos gyerekek Gyöngyvirág utcai arborétumában, mivel az iskola igazgatójának kezdeményezésére az értékes telket pénzzé teszik. A főváros harmadik legjelentősebb oktatási célú botanikus kertjének sorsa valószínűleg megpecsételődött.

Világot jelentő deszkák - Színielőadás

 • Zsuppán András
A művelődési háznak nevezett, lefüggönyözött ablakú teremben 50 fokos a hőség. A szűk nézőtéren 100-150 ember szorong, levegőt nem lehet kapni az izzadságszagtól. A helyszín Alsószentmárton, Magyarország első kizárólag cigányok által lakott települése, ahol július 15-én a mánfai Collegium Martineum diákszínészei vendégszerepeltek.

Leányálom - Gyermekvédelem 2005

 • Zsuppán András
Bányai Júlia - ja, a prostiképző? Így nevezik a rossz nyelvek a közelmúltban Kornis Klára Gyermekotthon és Szakiskola névre átkeresztelt újpesti leánynevelő intézetet, arra utalva, hogy a növendékek egy része a kudarcot valló állami gyámkodás után az út szélén kezdi felnőttpályafutását.

Virágzás és romlás - Torockó

 • Zsuppán András
A Tordától délre fekvő Torockó az elmúlt években a legfelkapottabb erdélyi magyar turistacélponttá vált. Az anyaországi látogatók ezrei autentikus falusi hangulatot, erdélyiséget, virágzó kisebbségi kultúrát keresnek, és különös álomvilágba csöppennek. Torockó maga a megvalósult idill - látszólag.

Utazás 2005: Fókuszban a periféria

 • Zsuppán András
Az idegenforgalmi szezon kezdetét jelzõ Utazás kiállítás üzleti szempontból érthetetlen rendezvény: minden évben egyre több város, szálloda és ország jelenik meg kínálatával a Hungexpón, egyre nagyobb a felhajtás, egyre több az érdeklõdõ - mégse vesz rajta soha senki semmit.

Sebészeti megoldás a kóros elhízásra: Dupla gyomor

 • Zsuppán András
Míg Afrikában milliók éheznek, a fejlett ipari országok lakosai sörhasat és dupla tokát növesztenek, a tarkójukon vastag redõkben gyûrõdik fel a háj, s a tévé elõtt döglenek csipszet zabálva. Kõkemény demagógia, de igaz - az életmódunknak köszönhetõen egyre visszataszítóbbá válunk.

Kövess minket: