Csák nem fogadta el Vidnyánszky lemondását, egyelőre marad a Nemzeti Színház élén

  • narancs.hu
  • 2023. november 13.

Színház

A színházban történt balesetről szóló vizsgálat lezárulta után foglalkozik a kezdeményezéssel.

Közleményt adott ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium, miután Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója bejelentette hétfőn a lemondását. Mint ismert, pénteken a Rómeó és Júlia előadáson két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesetet szenvedett a díszletben. Emiatt mondott le Vidnyánszky, vállalva vezérigazgatói felelősségét.

A minisztérium közleménye szerint, Csák János miniszter

a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.

Hozzátették, hogy a minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel, és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást.

Mint arról lapunk is beszámolt, a pénteki előadás során sajtóinformációk szerint a színészek a színpad és a kulisszák határán sérülhettek meg, mikor előadás közben a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak le több métert, hátrafelé. Ekkor félbeszakadt az előadás. A Magyar Nemzet azt írta, Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. A színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

Hétfőn rövid közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem, mely szerint a végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk