Magyar Hang: Nem volt biztonságos a díszlet, amiről a Nemzeti Színház művészei lezuhantak

  • narancs.hu
  • 2023. november 13.

Színház

A lap információi szerint a társulat tagjai sokszor panaszkodtak a díszletre.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, végtagsérüléseket szenvedett a Nemzeti Színház két színésze pénteken, a Rómeó és Júlia című előadás során történ balesetben. A művészek sérüléseiről a Semmelweis Egyetem hétfő reggel rövid közleményben adott tájékoztatást, ebből azonban csak annyi derült ki, hogy mindketten jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

A Magyar Hang értesülései szerint Szász Júlia súlyos borda- és medencecsonttörést, valamint belső sérülést szenvedett, Horváth Lajos Ottónak pedig a kézfeje izmai sérültek meg súlyosan, amikor leestek a díszletről. Bár az intézmény vezetője a lap információi szerint a színház minden tagját eltiltotta a nyilatkozattól, a Magyar Hang más forrásból megtudta, a balesetnek volt előzménye.

Információik szerint a társulat tagjai sokszor panaszkodtak a díszletre, és bár a magasban kellett játszaniuk, ehhez egyáltalán nem voltak adottak a biztonsági feltételek, még matrac sem volt az adott díszletrész alatt, ami ilyen esetben alapvető követelmény lenne.

Sajtóinformációk szerint a színészek a színpad és a kulisszák határán sérülhettek meg, amikor előadás közben a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak le több métert, hátrafelé. Ekkor félbeszakadt az előadás. Bár az intézmény a baleset részleteit nem közölte, hétfőn Vidnyánszky Attila „a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét” lemondott a Nemzeti Színház igazgatói posztjáról. Vidnyánszky azonban egyelőre mégsem távozik az intézmény éléről, mivel Csák János kulturális és innovációs miniszter nem fogadta el lemondását, kezdeményezésével csak a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik majd.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk