Lemondott Vidnyánszky Attila

  • narancs.hu
  • 2023. november 13.

Színház

A Nemzeti Színházban történt pénteki baleset miatt.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról.

Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert

 – írja a Magyar Nemzet. Mint arról lapunk is beszámolt,  pénteken baleset érte a Nemzeti Színház két színészét a Rómeó és Júlia előadás során.

Sajtóinformációk szerint a színészek a színpad és a kulisszák határán sérülhettek meg, mikor előadás közben a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhantak le több métert, hátrafelé. Ekkor félbeszakadt az előadás.

Hétfőn rövid közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem, mely szerint a végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

A kormánypárti lap azt írja, Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. A színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak. Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

Frissítés

Csák János nem fogadta el Vidnyánszky lemondását, a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk