Tévétorrent

Barracuda

Tévétorrent

A barracuda ragadozó hal, húsa mérgező. Gazdag metafora, főleg, ha a megszemélyesítője egy fiatal, tehetséges, a legjobbakat ostromló úszó, aki nemcsak társaival, de a homoszexualitásával is igyekszik megküzdeni. A rajtkő egy ausztráliai, kifejezetten úszókra koncentráló magániskola, ahova Danny Kelly friss és munkásosztálybeli felfedezettként cseppen be, s veri minden versenytársát, miközben azok semmi mással nem törődnek, csak azzal, hogyan verhetnék belé a csúfot. Erre van egy jó és egy rossz okuk is. A jó nyilván a medencében átélt megaláztatásból fakad, a rossz meg az osztálykülönbségekből. Szerencsére hamar beúszik a képbe egy abszolút idilli mester-tanítvány viszony is, amelyben Torma, a neves edző Magyarországról került Ausztráliába, és akcentussal meg pálinkával trenírozza a tanítványokat. Ismerlek, Torma, tudom, milyen édes gyökér vagy!

Hogy lehet a semmiből feltörni, s hogyan lehet (vagy nem lehet) megküzdeni tinédzser fejjel olyan sikerekkel, mint egy világcsúcs? Miközben ott a homoszexualitás eltitkolásának vagy megélésének drámája is.

Mindezt az alkotók erős (ám a negyedik rész végére már túl sokat ismételt) vizuális ingerekkel, de sztereotip fordulatokkal és egyre inkább ellapuló üzenetekben adják fel. De még így is teljesen élvezhető lenne e négyrészes sorozat, ha a vége nem fordulna oly borzalmas giccsbe, ami visszamenőlegesen is kifejti káros hatását. Szóval egy jó rajt után a legjobb szándékaik ellenére is lebuknak végül az alkotók. Bizonyára nem vettek elég nagy levegőt.

Magyar felirat: Merthin

Figyelmébe ajánljuk