Csillag Ádám videója Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar tegnapi koncertjéről

  • narancs.hu
  • 2016. május 8.

Videó

Azoknak, akik ott voltak, és azoknak is, akik nem tudtak elmenni. Íme a szombati hangverseny az elejétől a végéig!

Tegnap délután ötkor megtelt a Vörösmarty tér, miután Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar közös zenélésre és tiltakozásra hívta közönségét, barátait és a sajtó képviselőit.

„Elsősorban azt demonstráljuk, hogy nagyon szeretjük Budapestet, és tudjuk, hogy Budapest is nagyon szereti a Budapesti Fesztiválzenekart. Beszéljünk arról, hogy milyen Budapestet szeretnénk! Elsősorban olyan Budapestet, ahol több a zene, a vidámság, az öröm, több a szeretet, kevesebb a gyűlölködés" – mondta a színpadra lépő karmester, aki korábban azt nyilatkozta, hogy „dilettáns hozzá nem értésről tett tanúságot a főváros és Tarlós István főpolgármester azzal, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar 2016-os évi támogatását éppen a szezon közepén, előzetes egyeztetés nélkül a negyedére csökkentette".

Az eseményen forgatott Csillag Ádám is, rögzítette a teljes koncertet. Felvételét itt tekinthetik meg:

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?