Csillag Ádám videója Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar tegnapi koncertjéről

  • narancs.hu
  • 2016. május 8.

Videó

Azoknak, akik ott voltak, és azoknak is, akik nem tudtak elmenni. Íme a szombati hangverseny az elejétől a végéig!

Tegnap délután ötkor megtelt a Vörösmarty tér, miután Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar közös zenélésre és tiltakozásra hívta közönségét, barátait és a sajtó képviselőit.

„Elsősorban azt demonstráljuk, hogy nagyon szeretjük Budapestet, és tudjuk, hogy Budapest is nagyon szereti a Budapesti Fesztiválzenekart. Beszéljünk arról, hogy milyen Budapestet szeretnénk! Elsősorban olyan Budapestet, ahol több a zene, a vidámság, az öröm, több a szeretet, kevesebb a gyűlölködés" – mondta a színpadra lépő karmester, aki korábban azt nyilatkozta, hogy „dilettáns hozzá nem értésről tett tanúságot a főváros és Tarlós István főpolgármester azzal, hogy a Budapesti Fesztiválzenekar 2016-os évi támogatását éppen a szezon közepén, előzetes egyeztetés nélkül a negyedére csökkentette".

Az eseményen forgatott Csillag Ádám is, rögzítette a teljes koncertet. Felvételét itt tekinthetik meg:

Neked ajánljuk

„Engem untatnak a hagyományos elektromos gitárszólók”

  • Nagy István
Steve Stevens közreműködött filmzenékben, de a leginkább mégis Billy Idol szólógitárosaként ismerhetjük. A budapesti Billy Idol-koncert előtt mesélt nekünk együttműködésükről, a Top Gun Grammy-díjáról és sok minden másról.