Hivatalból néznek hülyének mindenkit – A Nemzeti Választási Iroda szerint minden rendben volt vasárnap

  • narancs.hu
  • 2018. április 14.

Villámnarancs

Beakadt a lemez.

Még péntek délután adott ki egy közleményt az MSZP, amelyben bírálták a Nemzeti Választási Irodát a választások napján történtek és az azt követő furcsaságok miatt. A párt egyebek közt leírta, hogy továbbra sem tudják, miért omlott össze a valasztas.hu tájékoztatási felülete. Nincs válasz arra, hogy hogyan térhetnek el a szavazóköri névjegyzéki adatok az NVI honlapján található adatoktól. Azt sem lehet tudni, hogy miért nem zárták le a törvényes határidőre a névjegyzéket.

Az NVI péntek este képes volt leírni, hogy értetlenül állnak a felvetések előtt. Az iroda közölte, ők péntek délelőtt több párt, így az MSZP személyesen megjelent szakértőinek a kérdéseire is választ adtak a választási informatikával kapcsolatban. A tájékoztatón elhangzott, hogy a Nemzeti Választási Rendszer – a választás lebonyolítását támogató informatikai rendszer – feladatát folyamatosan, így a választás napján is zavartalanul látta el.

Közölték: a valasztas.hu-nál történt honlapcserével kapcsolatban az NVI jelezte, független szakértők bevonásával vizsgálatot folytat, amelynek eredményéről tájékoztatni fogja a pártokat és a nyilvánosságot. A választói névjegyzéket az átjelentkezési kérelmek feldolgozása után, a törvényes határidőn belül, április 6-án 22:13:52-kor lezárták. A választásnapi névjegyzéki adatok nem térhetnek el az NVI honlapján található adatokról.

Mintha Pálffy Ilona, az NVI vezetője a fizetésén felül járó egymillió forintos bónuszát nem a mostani országgyűlési választások megrendezéséért kapná, hanem az ilyen közleményekért.

Simán jár az egymillió forintos bónusz a Nemzeti Választási Iroda elnökének a flottul lebonyolított választásért

Pálffy Ilona nem mond le, de az összegről sem. Január elején kormányhatározatban rögzítették, hogy az NVI vezetője a fizetésén felül egymillió forintos bónuszt kap a 2018-as országgyűlési választások megrendezéséért. Bizonyára ez nem tartozik a munkaköri leírásába, ezért a nagy összegű jutalom. A hvg.hu a bakikkal és őrületes bénázásokkal tarkított választás után emlékeztet a Pálffy Ilonának kijáró pénzbeli elismerésre.

Figyelmébe ajánljuk