Szijjártó Péter felszólította Manfred Webert, hogy szégyellje magát!

  • narancs.hu
  • 2021. március 4.

Villámnarancs

"Manfred Weber szégyellje magát!" - pontosan ez áll a külügyminiszteri Facebook-posztban.

Mint arról mi is beszámoltunk, szerda délelőtt Orbán Viktor az  Európai Néppárt (EPP)  frakcióvezetőjének, Manfred Webernek címzett levelében tette hivatalossá, hogy a Fidesz képviselői kilépnek az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójából.

Ezt követően Weber brüsszeli sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy a Fidesz az elmúlt években eltávolodott az Európai Néppárt kereszténydemokrata értékeitől, a magyar párt már nem ugyanazokon az alapokon áll, mint kezdetben a pártcsoport alapítói. A Fidesz Weber szerint elszigetelődött az utóbbi időben a pártcsaládon belül, ezt az is jelzi, hogy a frakció alapszabályának módosítását – amely lehetővé tette, hogy kizárják a fideszes képviselőket – nagy arányban szavazták meg a képviselők.

A fentiekre reagálva Szijjártó Péter külügyminiszter ma egy dörgedelmes Facebook-posztban ment neki Webernek, akit bejegyzése végén fel is szólított arra, hogy szégyellje magát! Majd még hozzátette: "Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet."

 

Figyelmébe ajánljuk