A DK és a Momentum is kiszélesítené a vitát az EP-jelöltek körében

  • narancs.hu
  • 2024. május 18.

Belpol

A DK a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét, a Momentum a Tisza Párt "valódi listavezetőjét" várja vitára.

"Vitára hívjuk a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét" – írja közleményében a Demokratikus Koalíció (DK).

Mint fogalmaznak, "a demokratikus vita jó, az embereknek joga van tudni az EP-választás előtt, hogy a pártok, politikusok milyen Európa-képet képviselnek. A felmérések szerint csak a Fidesznek, a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájának és a Tisza Pártnak van esélye arra, hogy több képviselőt küldjön az Európai Parlamentbe. Vagyis érdemes megnézni, hogy ezek a politikusok mit képviselnek. Mert nemcsak a listavezetők lesznek ezeknél a pártoknál EP-képviselők, sőt a Tisza párt esetén a listavezető maga mondta, hogy ő nem lesz az."

Ezért a DK-MSZP-Párbeszéd közös lista második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjei vitára hívják a Fidesz és a Tisza Párt listájának második, harmadik, negyedik és ötödik helyezettjét: 

  • Dr. Molnár Csaba várja Gál Kingát és Dávid Dórát. 
  • Dr. Vadai Ágnes várja Gyürk Andrást és Tarr Zoltánt. 
  • Rónai Sándor várja Győrffy Balázst és dr. Kulja Andrást. 
  • Tüttő Katalin várja Hölvényi Györgyöt és Lakos Esztert. 

"Nincsenek feltételeink. Lehet bármikor, bárhogy. Lehet pártonként egy fővel, külön, de lehet akár többen is. Nekünk minden megfelelő. Ha a többiek azt akarják, hogy ne álljunk meg az ötödik helyezettnél, nekünk úgy is jó" – írja közleményében a DK.

A Momentum is bővítené a vitakört: Miután a TISZA Párt nem vett részt a tegnapi Partizán-vitán, Cseh Katalin vitára hívta Dávid Dórát, a TISZA valódi listavezetőjét, és három kérdést is megfogalmazott felé:

“Tisztelt Dávid Dóra, nem tudom, követte-e tegnap a Partizán csatornáján az EP-listavezetőknek rendezett vitát - én a magam részéről egy hiánypótló rendezvénynek tartom, nagyon fontos kérdésekben ismerhették meg a választók a jelöltek álláspontját, terveit és eredményeit.

Magyar Péter hiányzott erről a vitáról. Viszont lehetőség még lesz, hogy a TISZA Párt is bemutathassa a terveit egy demokratikus vita keretében - például szerdán, a Szabadság Körei által szervezett vitán, amelyen a Momentumot képviselve én is ott leszek, és amelyre Önt is meghívták.”

Cseh Katalin 3 kérdést is feltett Dávid Dórának, amire a Momentum korábban nem kapott választ Magyar Pétertől:

  • Akkor is odaadná az uniós pénzeket Orbán Viktor kormányának, ha az semmilyen antikorrupciós garanciát nem adna a pénzek szabályos elköltésére?
  • Akkor is békét kellene kötnie Ukrajnának Oroszországgal, ha ez jelentős ukrán területek feladásával járna?
  • Akkor is az európai integráció gyengítése mellett érvel, ha ezzel az EU végleg elveszítené nagyhatalmi státuszát az USA és Kína mellett?

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Le az ünneplővel!

  • narancs.hu

Hétfőn lesznek az iskolákban az évnyitó ünnepségek, de mit vegyenek fel a gyerekek?