A közoktatás is a Belügyminisztériumhoz kerülhet az új kormányban

  • narancs.hu
  • 2022. május 10.

Belpol

A pedagógusok jelentik a legnagyobb belpolitikai kockázatot a Fidesznek, ez lehet a döntés hátterében. 

Telex információi szerint Orbán Viktor több meglepő minisztérium-feladat párosításra is készül az új kormányzati kialakításban. Forrásai szerint

  • az újonnan létrehozott Gazdaságfejlesztési Minisztérium megkapná a pénzügyi szolgáltatások és a szerencsejáték kontrollját,
  • az Ipari Minisztériumhoz kerülne a kereskedelem, valamint a közművek,
  • a Miniszterelnöki Kabinetiroda vinné a digitalizációt és az e-közigazgatást,
  • ami pedig a legnagyobb meglepetés, a Belügyminisztérium felelne a közoktatásért, a szociálpolitikáért és az egészségügyért is.

Az egészségügyi tárca Belügyminisztériumhoz kerüléséről korábban mi is beszámoltunk, a közoktatás megszervezésének esetleges beolvasztása azonban új információ. Ez a változás a Telex forrásai szerint egyébként mintha még a Fidesz felsővezetését is megosztaná.

Az átszervezés a hatalompolitikai okok mellett a lap szerint arra is rávilágít, hogy a következő négy év legnagyobb belpolitikai kockázata a Fidesz számára már nem az ellenzék, nem is a kritikus sajtó, hanem a pedagógusok.

A portál egyik forrása úgy véli, a pedagógusok jelenleg potenciális ellenfelek a kormány szemében, hiszen tiltakoznak, követelnek, sokan vannak, ráadásul ők tényleg ott vannak az ország minden pontján. Egyébként a Fidesz sem szerente minden oktatást a belügy alá sorolni.

A felsőoktatás és a szakképzés az elképzelések szerint nem a belügy, hanem a majdani „humán innovációs tárca” szakterülete lenne.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.