Akkumulátorgyárak miatt üléseztek volna a bizottságban, a kormánypárti képviselők nem mentek el

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Belpol

Így határozatképtelen lett az ülés, pedig több szakértőt is meghívtak. 

„A magyarországi akkumulátorgyárak, és a víziközmű-szolgáltatás helyzetéről és fejlesztési terveiről” témában ülésezett volna az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága kedd délelőtt. Az ülést az LMP-s Keresztes László Lóránt bizottsági elnök kezdeményezésére hívták össze, mivel azonban a bizottság hat kormánypárti tagja nem ment el, így határozatképtelen volt az ülés – írja a Telex

Az ülésre meghívták a Külügyminisztérium és az Energiaügyi Minisztérium egy-egy képviselőjét, a jövő nemzedékek szószólóját, Dr. Bándi Gyulát, a Magyar Akkumulátor Szövetség ügyvezetőjét, Kaderják Pétert is. Rajtuk kívül szakértőket is hívtak a WWF-től, a Greenpeace-től és a Víz Koalíciótól is. Keresztes László Lóránt azt nyilatkozta, hogy a külügytől korábban szóltak, hogy nem tudnak részt venni, Lantos Csaba energiaügyi miniszter pedig külföldön tartózkodik. A bizottság kormánypárti tagjai kedd reggel jelezték, hogy egyéb ügyek és szabadságolások miatt nem tudnak részt venni a bizottság ülésén, számolt be a Telex. 

Az elmúlt hetekben több közmeghallgatást is tartottak debreceni, nyíregyházi, fóti és gödi akkumulátorgyárak, illetve más akkumulátorgyártással összefüggésbe hozható üzemek létesítése miatt, ami heves indulatokat váltott ki a helyiekből. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk