Medián: a 40 év alattiaknál a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a legnépszerűbb ellenzéki párt

  • narancs.hu
  • 2023. február 14.

Belpol

A Momentumot is beelőzi. 

40 alatt a Kétfarkú Kutya a legnépszerűbb ellenzéki párt – írja a Medián a Facebookon. 

A közvélemény-kutató emlékeztet, a legutóbbi közleményükből az derült ki, hogy a 40 éves kor körül éles határvonal húzódik a szavazási szándékok tekintetében: az ennél fiatalabbak körében magas az ellenzék támogatottsága, 40 fölött viszont tarol a kormánypárt.

A Medián szerint számos olvasójuk szóvá tette, hogy amikor „ellenzékről” beszélnek, olyan konstrukciót használnak, amely elfedi az egyes ellenzéki pártok közötti különbségeket, és a tavalyi választási vereség, az azóta a korábbinál is kétségesebb együttműködés fényében különösen időszerűtlen.

„Többen érdeklődtek, hogy vajon hogyan alakulnak az erőviszonyok, ha külön-külön nézzük meg az ellenzéki pártok támogatottságát. Mostani táblázatunk erre ad választ, és kiderül belőle, hogy a fiatalok körében a Kétfarkú Kutya Párt vezeti az ellenzéki mezőnyt, 3 százalékponttal megelőzve a Momentumot, és mindössze ugyanennyivel lemaradva a Fidesz-KDNP-től. A 40 évesnél idősebbek sokkal kevésbé támogatják az ellenzéki pártokat (abszolút többségük Fidesz-szavazó), de ebben a körben a Demokratikus Koalíció a viszonylag legkedveltebb” – írja a Medián. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk