Deutsch Tamás az olimpiai csapattal repült haza, Gyurcsánynál és Magyar Péternél is kiverte a biztosítékot

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 12.

Belpol

Végre valamiben egyetért a két ellenzéki vezető. 

A Team Hungary (vagyis a magyar olimpiai csapat) megosztott egy videót az Instagram-oldalán, melyen a repülőgép kapitánya gratulált a sportolóknak. A videó tanúsága szerint Deutsch Tamás kormánypárti EP-képviselő is a csapat gépén utazott. 

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke az esetet az alábbi rövid bejegyzéssel kommentálta: „A nemzet (s)portolója az aranygépen utazik haza. Hol máshol, ugye Tomi? »Szerénység elvtársak, ha valamit szeretek magamban, az a szerénység.«”

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ennél egy fokkal bőbeszédűbb volt, de szintén nem hagyta ki, hogy reagáljon Deutsch útjára: mint fogalmazott, „Nem Deutsch a fontos – Hanem az a mentalitás, hogy egy politikus azt gondolja, rendben van, ha az olimpiai különgéppel jön haza. Nincs rendben. Az olimpiának van egy köznapi értelemben vett szentsége, a küzdelem, a fair küzdelem. Ez a magatartás nem fair. Méltatlan. Kétszer voltam hivatalból olimpián. Athénban és Pekingben. Előbb sportminiszterként, majd kormányfőként. Egyik alkalommal se mentem az olimpikonok gépével. Rendes menetrendszerű járattal repültem, ahogy szerintem az normális. Bár kétségtelen, milyen jó lenne, ha ez lenne a legnagyobb baj, a most hatalmon lévőkkel. És az akkor is igaz, ha ebben az egészben ott van az a végtelen gőg, a »nekünk mindent szabad« oly gyűlöletes fideszes világa, amitől sokaknak van már erős hányingere”. 

Mellékesen jegyezzük meg, Magyar és Gyurcsány is egyetért abban, hogy Deutsch-nak nem az olimpiai csapattal kellett volna hazautaznia, korábban többször is egymásnak estek a közösségi médiában

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk