Gyurcsány: Magyar Péter áruló, Magyar: a reggeli napsütés is veszélyes

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 5.

Fekete Lyuk

Gigászi Facebook-csörte az ellenzéki politika csúcsain.

Gyurcsány Ferenc egy erős Facebook-bejegyzéssel indította a hetet, amikor hétfőn reggel kitette „Magyar áruló” kezdetű írását. A szöveg lényege szerint arról szólna, hogy miért nem lehet Magyar Péter az ellenzéki erők vezetője. Márpedig azért, mert áruló.

„Magyar áruló. Annak a köztársaságnak az elárulója, ami nekünk az életünk.
Mi nem szeretjük se az árulást, se az árulókat.
Hogy már megtért?
Nem hiszem.”

Így folytatja a volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció vezetője. Aztán, mivel, mint írja, „Magyar rendes keresztény embernek tekinti, mi több, hirdeti magát”, hosszan fejtegeti a bibliai Saulus történetét, aki a damaszkuszi úton Paulussá, azaz Pállá vált. Csakhogy ez Magyar esetében aligha történhet meg, állítja Gyurcsány: „A megtérésnek állomásai vannak, köztük például a bűnbánat, a megalázkodás, az elkövetett hibák, tévedések, bűnök őszinte megvallása. Magyar adós a bűnbánattal és a bűnvallomással.”

„Miért kellene elhinni egy árulónak, hogy minket nem fog elárulni, ha nem tudjuk, hogy hogyan és miért talált ránk? Miért kellene bíznunk abban, hogy aki eddig üldözött bennünket, az csak azért, mert azt mondja, mostanra ő is a korábbi szövetségesei, azaz a mi üldözőink ellenfele lett?” – kérdezi a DK feje.

Gyurcsány ugyanakkor a saját szerepére is kitér – még mindig, bár egyre kuszább, bibliai párhuzamokkal:

„Á, hogy azt akarom sugallni, hogy én lennék az a bizonyos szikla? Ó, nem. Én Ferenc vagyok, egy pápai fiú.”

A bejegyzés végén aztán ismét leszögezi: „Magyarból sok minden lehet. Egy valami nem. Nem lesz a mi vezetőnk.”

Mindehhez Magyar Péter kommentben annyit fűzött hozzá: „Már megint egy nehéz reggel Elnök úr, augusztusban már a reggeli napsütés is veszélyes. ui.: No para, nem tervezem a DK vezetését átvenni. Elnök úrnál nincs arra alkalmasabb személy. Még így reggel sem.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk