Elmeállapotára hivatkozva akarta megakadályozni a Fidesz Mága Zoltán öccsének polgármesterjelöltségét

  • narancs.hu
  • 2024. május 21.

Belpol

Korábban lőfegyverrel való visszaélés miatt ítéltek el. Végül indulhat a választáson.

Tiszabő fideszes vezetése meg akarta akadályozni Mága Zoltán öccsének Novák (korábban Mága) Csaba önkormányzati választásokon való indulását

 írja 24.hu. A helyi választási bizottság először nem vette nyilvántartásba Novák Csabát, arra hivatkozva, hogy kaptak egy névtelen levelet, amelyhez Novák orvosi papírjait is csatolták. A bizottság a levélben leírt súlyos állításokra tekintettel elutasította a polgármesterjelölt nyilvántartásba vételét.

Novák ezt követően a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Választási Bizottságnál fellebbezett, amely végül neki adott igazat, és nyilvántartásba vette.

Tiszabő fideszes polgármestere, Bruna László viszont nem hagyta annyiban a döntést, felülvizsgálati eljárást kezdeményezett az ügyben a Kúriánál. Bruna azzal érvelt, hogy

Novák "mentális egészségügyi állapota a belátási képességének dokumentált korlátozottsága miatt nem teszi lehetővé, hogy nyilvántartásba vegyék".

A Kúria végül elutasította Bruna kérelmét és Novákot nyilvántartásba vették, mint tiszabői független polgármesterjelöltjét.

Borbély Zoltán, Novák Csaba jogi képviselője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy valaki valódi dokumentumokat juttatott el a helyi választási bizottságnak, több mint tíz évvel ezelőtti kezelőlapokat, amelyek különösen védett személyes adatok, és amelyekhez a kérelmező legálisan nem férhetett volna hozzá. Borbély hozzátetette, hogy feljelentést tettek a Jász-Nagykun- Szolnok megyei főügyészségen különleges adatra elkövetett személyes adattal visszaélés, hivatali visszaélés és a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt.

A lap megjegyzi, hogy

Novák Csabát a Szolnoki Törvényszék 2014-ben jogerősen két év, végrehajtásban öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt.

Akkor a hatóságok komoly fegyverkészletet foglaltak le, többek között AK 47-es (Kalasnyikov) gépkarabélyt és három rakétakilövőt. Novák védője akkor azt állította, hogy védence akaratán kívül keveredett egy kusza fegyverbeszerzési ügyletbe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk