Hadházy: Óbudai BKV-telepen tárolják az 1,75 milliárdért vásárolt mammográfiás szűrőbuszokat

  • narancs.hu
  • 2022. május 30.

Belpol

Állítólag műszakilag alkalmatlanok arra, amire kitalálták őket.

"Müller Cecíliáék egy óbudai BKV telep eldugott sarkában tárolják ezeket a méregdrágán vásárolt mammográfiás (emlődaganatot szűrő) buszokat" – írja Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. Mint emlékeztet, összesen 1,75 milliárd forintért vásárolták ezeket, "de információim szerint 2019 óta egyetlen vizsgálatot sem végeztek bennük" – tette hozzá a politikus. "Ezt támasztja alá, hogy sem a tizenhét milliárdos összköltségvetésű EU-s projekt honlapján, sem a neten nincs nyoma egyetlen vizsgálatnak sem."

Hadházy úgy értesült, hogy a buszok „alkalmatlanok arra, amire kitalálták őket”, ezt pedig informátora szerint már a prototípus leszállításakor tudni lehetett.

A programban egyébként másik egymilliárdból vettek még tíz másik szűrőbuszt, de azok nem alkalmasak emlőszűrésre, hanem sima mobil rendelőként működnek” – írja az országgyűlési képviselő. A politikus mindezt azért is emelte ki, mert ezekről a buszokról van kép a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán, a velük végzett vizsgálatokról pedig van adat az interneten. Annak ugyanakkor nem találta nyomát Hadházy, hogy a mammográfiás szűrőbuszokkal valaha is végeztek volna vizsgálatokat.

(Hadházy Ákos)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk