Hadházy várhatóan nem ül be a Momentum frakciójába

  • narancs.hu
  • 2022. április 29.

Belpol

A Momentum részt vesz az Országgyűlés nyitóülésén, a független képviselő inkább Kisvaszarra megy.

„A nyitóülésen természetesen nem veszek részt, akkor sem, ha a propagandasajtó természetesen az »összeférhetetlen, kiállhatatlan« képviselőként fog kajánkodni rajtam. Sokan fogják azt mondani, hogy egyedül maradtam, de én nem érzem így. A képviselők között talán igen, de nem a választók között. Az ülés helyett Kisvaszarra fogok menni, ahol egy roma családot folyamatos retorzió ér a polgármester részéről, mert a nevüket felvállalva számoltak be a roma felzárkóztatásra adott EU-s pénzek elcsalásáról” – írta a Facebookon pénteken Hadházy Ákos, aki a Magyar Hang értesülése szerint várhatóan továbbra is független képviselőként fog dolgozni, nem ül be a Momentum frakciójába.

Hadházyt április 3-án Budapest XIV. kerületében, Zuglóban 54 százalékkal, több mint 30 ezer szavazattal választották országgyűlési képviselővé. Az ellenzéki előválasztás idején úgy nyilatkozott, hogy a majdan megalakuló Országgyűlésben a Momentum frakciójában fog dolgozni. Ez most azért hiúsulhat meg a Magyar Hang szerint, mert a Momentum vezetése és a képviselő nem ugyanazt gondolja az Országgyűlés munkájában való részvételről.

A zuglói képviselő nem tartja szabadnak és igazságosnak a választást, a végeredményét, és nem akar a parlamentben „asszisztálni” a kormánypárt munkájához. Azt is mondta korábban, hogy több értelmét látja a parlamenten kívüli jogvédő munkának.

 

 

Az ellenzéki pártoknak is azt javasolta, hogy korlátozzák parlamenti részvételüket, ne vegyenek részt a május másodikai alakuló ülésen.  Ezt a javaslatot egy ideig a Momentum elfogadta, de aztán csütörtök este mégis úgy nyilatkozott a párt, hogy bár nem teljesültek a feltételei, amelyekhez a részvételét kötötte, frakciója mégis részt vesz az alakuló ülésen.

Hadházy pénteken reggel pedig azt közölte, hogy a frakció döntése ellenére ő bizony nem lesz ott.

Hadházy a Magyar Hangnak azt mondta, az ő esetében a frakciótagság amúgy is csak formalitás, a képviselői mandátumát, ahogyan eddig, ezután is a parlamenten kívül szeretné hasznosítani.

Ha ez így alakul, a Momentum frakciója ugyanúgy tízfős lesz, mint a Jobbiké és az MSZP-é, és a Momentum akár több tízmillió forint költségvetési támogatástól is eleshet.

Hadházy a közösségi oldalán a Momentum részvételét rossz, tragikus döntésnek nevezte, ami a kormánypárt fenyegetésének hatására születhetett. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk