Kálmán Olga, Berg Dániel és Tordai Bence közt lesz az első előválasztási vita

  • narancs.hu
  • 2021.04.16 13:40

Belpol

Budapest 4. számú választókerületében.

Berg Dániel, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje a II. és III. kerületben, a hét elején kezdeményezte, hogy Budapest 4. számú választókerületében legyen az első előválasztási vita. A választókerületben az MSZP-Párbeszéd Tordai Bencét, a Demokratikus Koalíció Kálmán Olgát jelöli. Az előbbi Facebook oldalán, utóbbi privátban jelezte, hogy nyitott a vitára - közölte a Momentum. 

A vita lebonyolítására a 2019-es főpolgármesteri vitában is közreműködő Civil Választási Bizottságot kérték fel, a szervezet képviseletében Dr. Magyar György ügyvéd fog részt venni az eseményen. Jelenleg az egyeztetés zajlik a vita kereteiről és időpontjáról (várhatóan május közepe és vége között rendezik meg).

“Büszke vagyok, hogy kezdeményezésemre az ország első előválasztási vitáját a II. és III. kerület jelöltjei közt fogják tartani. Ezzel kiváló példát mutatunk az ellenzéki együttműködés többi jelöltjének is. 2022-től egy olyan országot szeretnénk felépíteni, amelyben van érdemi vita, vannak észérvek, ahol meghallgatjuk egymást és nem túlkiabálni, hanem meggyőzni akarjuk a másikat” – reagált a közösségi oldalán Berg Dániel.

 

Neked ajánljuk